Demirkol : "Kahta`da  İlçe Müdürlüğü Kurulacak"

http://www.kahtagundem.com/wp-content/uploads/2012/10/murat-600-x-399.jpgAile ve Sosyal Politikalar Adıyaman İl Müdürü Murat Demirkol, Kahta İlçesinde Müdürlük kurulacağı müjdesini verdi.

Adıyaman İlinde Sosyal Hizmetlerin götürülmesinde öncelik arz eden yerlerden başlamak üzere belirtilen yerlede ilçe müdürlükleri kurulacağını belirten Aile ve Sosyal Politikalar Adıyaman İl Müdürü Murat Demirkol, konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı: " 633 sayılı kararname ile nüfusu 50 binin üzerinde olan ilçelerde müdürlük kurulması belirtilmektedir. Buna dayanılarak Kahta İlçemizde Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğü kurulması çalışmaları başlattık. Kısa zaman içerisinde müdürlüğümüzü kuracağız ve hizmet vermeye başlayacağız. Kahta İlçemize hayırlı olsun diyorum.

Kahta`da açılacak müdürlüğümüz, Çocuk, genç, kadın, özürlü ve yaşlılarımıza sosyal statüsü, gelir düzeyi yaşı, cinsiyeti, dili, dini, ırkı ne olursa olsun ihtiyaç duyulduğunda sürekli koruma ve bakım hizmeti verecektir " dedi.

Demirkol, Kahta İlçesinde kurulacak olan İlçe Müdürlüğünün Kahta`nın yanısıra Gerger, Sincik ve Samsat İlçelerine de hizmet vereceğini sözlerine ekledi.

İl Merkezinde Başarılı Çalışmalar Devam Ediyor

Adıyaman Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Demirkol, kurumun çalışmaları hakkında ise şu bilgileri verdi: " Adıyaman İlimizde bağlı yatılı kuruluşlarımızda korunma ve bakım altında bulunan çocuk, genç ve özürlülerimize iyi bir ortam sağlanmaya çalışılmaktaktayız. Temel gereksinimlerini karşılayamayan ve yaşamlarını en düşük düzeyde dahi sürdürmekte güçlük çeken kişi ve ailelere ayni-nakdi yardım da vermekteyiz. İlimizde ağır derecede özürlü bireylerimizin bakımı için evde bakım hizmeti verilmekteyiz. Bu arda evlat edindirme işlemlerimiz de yürütülmektedir.Toplum Merkezimizde ;Hızlı toplumsal değişime,kentleşme ve göçün yarattığı sorunlar doğrultusunda bireylerin,grupların, ailelerin ve toplumun sorunlarla baş edebilmeleri ve bireylerin katılımcı,üretken ve kendine yeter hale gelmesi amacıyla koruyucu-önleyici, eğitici-geliştirici, rehberlik ve rehabilite edici işlevlerini bir arada ve en kolay ulaşılabilir biçimde yürütmeye de devam ediyoruz. Çocuk ve Gençlik Merkezimiz de ise rehabilite edici mesleki çalışmaları gerçekleştiriyoruz" dedi.

Editör: Adıyaman Haber