Çanakkale Şehitleri Anma Haftası etkinlikleri kapsamında Çanakkale Savaşı’nda beş askerin yaşadıklarını anlatan “Çanakkale Mahşerinde Kardeşlik Destanı” adlı tiyatro oyunu Adıyaman Üniversitesinde sahnelendi.

Mahmud TAHSİN`in yazıp yönettiği ve Tiyatro Greyfurt oyuncularının sahnelediği oyun Rektörlük Konferans Salonu’nda izleyici ile buluştu. Tiyatro Topluluğu tarafından organize edilen oyunu, Vali Yardımcısı Murat SÜZEN, Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ, Cumhuriyet Başsavcısı Faruk BÜYÜKKARAMUKLU, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet DURMUŞ, öğretim elamanları, kamu kurumlarının müdürleri ile çok sayıda öğrenci izledi.

Tek perdelik “Çanakkale Mahşeri Kardeşlik Destanı” isimli oyunda 12 Ağustos 1915’te Suvla kıyısında bir siperde bulunan beş askerin yaşadıkları konu ediliyor. Oyunda komedi ve dram bir arada veriliyor. Duygusal anların yaşandığı ve izleyicilerin büyük beğenisini toplayan oyun, ayakta alkışlandı.

Rektör, Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ, Çanakkale’de eşsiz bir kahramanlık fedakârlığın sergilendiğini ve kardeşlik destanı yazıldığını belirterek, oyuncuları tebrik edip, çiçek takdim etti.

Editör: Adıyaman Haber