Adıyaman Belediyesi tarafından Mimar Sinan Mahallesi’nde tahrip olan cadde ve sokaklar freze makinesiyle yenileniyor.

Çeşitli nedenlerden dolayı bozulan yolların yeniden asfaltlanarak ulaşıma kazandırılması için Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, belli bir program dâhilinde çalışmalar yapıyor. Şu sıralar Mimar Sinan Mahallesi’nin Vali Binası kuzeyinde faaliyetlerini sürdüren ekipler, cadde ve sokakların standartlara uygun hale getirilmesi için yoğun gayret gösteriyor.

Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, bir ara freze makinesini kullanarak, asfalt ekiplerine yardımcı oldu. Burada açıklamada bulunan Büyükaslan, ulaşım konusundaki hizmetlerini titizlikle yaptıklarını kaydederek; “Bir yandan henüz asfaltla buluşmamış cadde ve sokakları asfaltlıyor, diğer yandan zamanla tahrip olan bölümleri yeniden asfaltlayarak, şehir ulaşımına rahat bir nefes aldırıyoruz.

Ekiplerimiz şu sıralar Mimar Sinan Mahallesi’nde faaliyetlerini sürdürüyor. Bozulan bölgelere freze makinesiyle önce kazı işlemi, ardından malzeme serimi ve asfalt yapılıyor. Daha önceleri kazı çalışmaları kepçelerle yapılırken, artık o eski ilkel şartları geride bıraktık. Freze makinesiyle daha temiz ve standartlara uygun asfalt yapıyoruz. Bu makineyle yollardaki eğim ve kot daha rahat ayarlanıyor. Aşınan ve bozulan eski asfalt yüzey, tümüyle kazındığı için yeni serilen asfalt kalıcı oluyor. Ayrıca yol yüzeyinde yapılan yamalar nedeniyle oluşan kot farkı ortadan kalkıyor” dedi.  

 

Editör: Adıyaman Haber