Kampanya kapsamında Adıyaman’daki çalışmaları yürüten GBD İl Koordinatörü Hamit Yaşar’ı başkanlık makamında kabul eden Başkan Büyükaslan, kendisine bir çift ayakkabı teslim ederek, projeye destek verdi. Rusya ve Avrupa’da kominizim rejimi yıkıldıktan sonra kominizim esareti altında olan diğer devletlerin de bir bir parçalandığını dile getiren Başkan Büyükaslan, parçalanmayla birlikte Müslümanların çok büyük zulme uğradığını vurgulayarak, şunları söyledi:

“Avrupa’nın göbeğinde Müslüman Boşnaklar zulme uğradılar, katledildiler, soykırıma uğradılar. Güya medeniyetin beşiği denilen Avrupa’da yaşandı bunlar. Hem de bütün dünyanın gözü önünde gerçekleşti. Özellikle Yugoslavya’nın parçalanmasıyla birlikte Boşnak kardeşlerimiz, Sırplar tarafından hunharca katledildiler. Bunların içinde bir katliam var ki hiçbir zaman unutulmaz: Birleşmiş Milletlerin güvenlik bölgesinde, sözde Hollandalı askerler tarafından korunan bölgede Srebrenitsa’da 1995 yılının 15 Temmuz’unda binlerce Boşnak Müslüman, Sırp canileri tarafından katledildi. Bu katliamları unutmamak için Genç Boşnaklar Derneği tarafından 8-9 ve10 Temmuz tarihlerinde İstanbul Taksim meydanında bir etkinlik tertip edilecek. Etkinliğe elbette Adıyaman’da da destek veriliyor. İlimizdeki derneğin koordinatörü Hamit Yaşar kardeşimiz bize gelerek etkinliğe destek olmamızı istediler. Duyarlığından dolayı önce kendisini tebrik ediyorum. Etkinliğe elbette destek vereceğiz. Hem de bu desteği bir insanlık borcu olarak addediyorum.”  

GBD İl Koordinatörü Hamit Yaşar, soykırımda resmi rakamlara göre katledilen 8 bin 372 kişi anısına toplanacak olan 8 bin 372 çift kullanılmış erkek ayakkabısının Taksim Meydanı’nda sergileneceğini söyleyerek, “Sayın başkanımıza duyarlığından ve desteğinden dolayı teşekkür ediyorum. Bize vermiş olduğu ayakkabı tabi ki sembolik amaçlıdır ama dünyaya mesaj verme anlamında çok önemli yer tutacağından eminim. İlin belediye başkanı olması hasebiyle de destek verdiği için büyük anlam ifade etmektedir” dedi.

 

www.adiyamanlilar.net

adıyaman

Editör: Adıyaman Haber