SAĞLIK SEN

ADIYAMAN ŞUBE BAŞKANLIĞI

                         BU ZAM ORANI VE TAVRI İNSANİ VE VİCDANİ DEĞİLDİR

                   İlk Toplu Sözleşme`nin hükümetin olumsuz tavrı yüzünden uzlaşmazlıkla ve hayal kırıklığıyla sonuçlanmıştır. Kamu İşveren Heyeti ve Hakem Heyeti usulden esasa geçemediği için böyle bir sonuçla karşı karşıya kalınmıştır. Taleplerimizin yüzde 50`sinin bile karşılanmadığını Toplu Sözleşme hakkını almamıza rağmen bu hakkın kullanımında anlayış sıkıntısı yaşanmıştır. Hükümet ileri demokrasi adına atılan adımların yasa ve anayasa kitaplarında kalmaması gerektiğini öğrenmelidir. Teorisine ‘evet` kullanımına ‘hayır` diyerek ileri demokrasi olmaz, demokrasinin kazanımlarını hükümetin herkes için hazmetmesilazım.
Memur Sen, Kamu İşveren Heyeti ve KGHK`na bahane üretmemek ve yeni adımların atılmasını sağlamak için içerde ve dışarıda çaba sarf etmiş, daha fazla belirsizliğin memurlara yaşatılmaması adına, 6 aydır zamlı maaş alınamadığı ve hükümetin de belirleme yetkisi olmadığı için son oturuma kerhen katılmış ve kazandığımız haklarımızın iptaline engel olmuştur. Toplu sözleşme yasal sürecinin bitiminde ortaya çıkan sonucu kabul etmeyip gereken şerhi düşmüştür.

                   Memur Sen konfederasyon olarak her süreçte, sendika olarak yapması gereken her şeyi yapmış, görevini hakkıyla yerine getirmiştir. 1 Mayıs’ta Ankara Tandoğan Meydanında Hak İş ‘le birlikte dev bir miting yapmış, 16 Mayıs’ta Türkiye’de 81 ilde aynı anda meydanlara inerek çalışanların taleplerini hükümete haykırarak uyarıda bulunmuş ve 23 Mayıs’ta da tüm Türkiye’de 1 günlük iş bırakarak yine 81 ilde meydanları doldurarak hükümete ve Hakem Heyetine son bir daha uyarıda bulunmuştur. Suç ve günah tamamen hükümete ve başbakan’a aittir.

                  Öte yandan Hakem Heyetinin toplantısı sürerken ve süreç devam ederken, bazı konfederasyon temsilcilerinin, zam kararının Memur-Sen`in önerdiği akademisyenin oyuyla kabul edildiği yönünde açıklamaları koca bir yalandır. Kamu Görevlileri Hakem Kurulu üyelerinin imzalarının yer aldığı karar metnine Doç. Dr. Aydın Başbuğ`un muhalefet şerhi koyduğu ve bu şekilde imzaladığı çok net görülüyor. Bu sözüm ona sendikalar Memur Sen’le uğraşıp laf yetiştireceklerine, süreçten nemalanmaya çalışacaklarına, sürece katkıda bulunarak sonucun böyle çıkmasına engel olsalardı keşke.

                     Gelinen nokta itibariyle KGHK kararları memurları tam bir hayal kırıklığına uğratmıştır. 15 ay oyunca yasayı meclise getirmeyen, getirirken kör topal getiren, 2-3 ay mecliste oyalayan ve 6 ay boyunca memuruna zam vermeyen ve şimdi de bu 4+4 ve 3+3’ü reva gören hükümetin bu tavrı vicdani ve insani değildir, bu zammı ve daha da önemlisi bu tavrı kınıyoruz.
4C`lilerin çalışma sürelerinin 11 ay 28 gün olması, emeklikte ödenen emeklilik tazminatı 101 TL artırılması, 112 Acil’lerin riskli birim kapsamına alınması, ek ödemelerin her ayın 15’inde maaşla ödenmesi vs. kazanılan haklar kesinlikle yeterli değildir.

      Sağlık Sen olarak 4/C’lilere kadro ve döner sermaye verilmesi, döner sermayenin emekliliğe yansıtılması ve vergi matrahına dahil edilmemesi, dağıtımında adaletin sağlanması, performans sisteminin kaldırılması, memurlara grev ve siyaset hakkı verilmesi mücadelemiz sonuna kadar sürecektir.

                                   31.05.2012

                                  Abdulkadir BOZAN

                                 Sağlık Sen Adıyaman İl Başkanı

Editör: Adıyaman Haber