Adıyaman’ın Besni ilçesine bağlı Kesmetepe beldesinde gerçekleşen programda, Ravza İlahi Grubu okuduğu ilahilerle katılımcıları mest etti.  

“Kutlu Doğum Haftası” münasebetiyle Kesmetepe’de düzenlenen programa katılan vatandaşlar, okunan ilahileri pür dikkat dinleyerek, güzel bir gün geçirdi. Yoğun katılımın sağlandığı etkinlikte Besni İlçe Müftüsü Musa Çifçi ile Kesmetepe Camii İmam Hatibi Nevzat Işıkbulunoğlu da yer aldı. Büyük bir coşkuyla gerçekleşen ve ay-yıldızlı Türk bayraklarıyla süslenen alanda yapılan programın açılışı Kur’an-ı Kerim’in okunmasıyla başladı. Ardından Müftü Musa Çifçi haftanın anlam ve önemine binaen konuşma yaptı.

Kutlu Doğum Haftası’nın önemine değinen Müftü Çifçi; “Yüce Allah’tan Hz. Muhammed’in bize öğrettiği merhamet, hoşgörü ve kardeşlik duygularını gönüllerimizde yeniden yeşertmesini diliyoruz. Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimizin doğumunun 1441. yıldönümünün mübarek olmasını diliyorum. Rahmet peygamberi Hz. Muhammed’in öğütlerine her zamankinden daha çok muhtacız” diye konuştu. 

Müftünün konuşmasının akabinde belde çocukları peygamber efendimize atfen birbirinden güzel şiirler okudu. Daha sonra katılımcılara kutlu doğum pilavı ikram edildi. Program, Ravza İlahi Grubu’nun ilahi dinletisi ile devam etti. Her birinde ayrı bir anlam ifade edilen ilahileri dinleyenler, farklı bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşadı. Pür dikkat dinleyenlerin arasında bazılarının kendini ilahilerin cazibesine kaptırarak coştuğu, bazılarının da cep telefonuyla etkinliğin her karesini çektiği gözlendi.     

Editör: Adıyaman Haber