Belediye’den Amatör Spor Kulüplerine Malzeme Yardımı

 

Her yıl Adıyaman’daki amatör spor kulüplerine malzeme yardımı yapan Adıyaman Belediyesi, bu yıl yine Adıyaman amatör spor kulüplerine ve taban birliklerine malzeme yardımında bulundu.

Belediye Konferans Salonu’nda gerçekleşen malzeme yardımı programına Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, belediye meclis üyeleri, İl Emniyet Müdürü Mehmet Bilici, Gençlik ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, Tarım İl Müdürü Adil Aslan, AK Parti İl Başkanı İ. Halil Fırat, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Abdurrahman Dimez, Belediyespor Genel Koordinatörü Yılmaz Aslan, Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Şube Başkanı Akif Beyaz, Saha Komiserleri Şube Başkanı Naif Dönek, ASKF Başkanı Cenap Taşkın, İl Futbol Sorumlusu Ali Çelik, amatör spor kulübü başkanları ve sporcular katıldı.

Programda konuyla alakalı bir konuşma yapan Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan; “Bundan 10 yıl önce, Adıyaman Belediyesi’nin spora yatırım yapacağını deselerdi kimse inanmazdı. Ama biz, birlikte yürüdüğümüz siz değerli arkadaşlarımızla seçimden hemen sonra bir araya gelerek, spora ve sporcuya nasıl destek olabileceğimizi müzakere ettik. Belli bir program dâhilinde rotamızı çizdik. Hedefimiz şuydu: Belediye olarak amatör spora sahip çıkacağız ve spor alanında kurumlaşacağız. Eğer kurumlaşmazsak, spora yönelik hizmetlerimiz su yüzüne yazılan yazı misali zamanla silinip gider. Bu konuda bize destek veren herkese şahsen teşekkür ediyorum. Göreve gelirken ilk günden bugüne kadar her yıl amatör spor kulüplerine malzeme yardımı yapıyoruz. Özellikle son yıllarda hakemlere, saha komiserlerine ve sporla iştigal olan herkese zaman zaman malzeme desteğinde bulunduk. Bu yıl ise birinci amatör küme takımlarında olan 20 ayrı takıma, hakemlere, saha komiserlerine, işitme engelli basketbol ve hentbol takımlarına, görme engellileri takımına ve cezaevi futbol takımları olmak üzere bütün amatör sporla iştigal eden kulüplere bugün yardım yapıyoruz.

İkinci amatör küme liginde mücadele eden kulüplere de bir ara malzemelerini vereceğiz. Sadece amatör kulüplere değil, zaman zaman tertip ettiğimiz turnuvalarla gerek mahalle takımlarına, gerekse okul takımlarına da malzeme desteği veriyoruz. Bu arada Adıyamanspor paf takımını 3 yıl, gençler ligini 4 yıl organize ettik, destek verdik.

Kurumlaşma alanında attığımız en önemli adımlarımız teşviklerimizdir. İşte Karapınar’da bulunan futbol sahamız, şu anda inşaatı devam etmekte olan 500 kişilik kapalı spor salonumuz ve yarı olimpik kapalı yüzme havuzumuz.

Ayrıca şöyle bir hedefimiz var: Sporla ilgili belediye birimlerinin bir arada bulunacağı ve sporcuların merkezi haline geleceği spor odaklı bir sosyal tesis yapacağız. Bu sevinci de sizinle paylaşmak istiyorum. İnşallah 4 katlı bir bina şeklinde olacak. İçerisinde sporla ilgili bütün aktiviteler yer alacak. Bu önemli tesisin temelini 2013 yılında atacağız. Bizler faniyiz. Bizden evvelkiler bugün yok, biz varız. Yarın biz de yok olacağız. Ama arkamız sıra bir eser bırakalım istiyoruz. Bu anlayışla yatırım yapıyoruz.

            2004 yılında belediye başkanı olduğumuz zaman Adıyaman’da lisanslı sporcu sayısı 3 bin civarındaydı. Bugün eğer lisanslı sporcu sayısı 35 binlere dayanmışsa bunun en büyük nedeni Adıyaman Belediyesi’nin spora vermiş olduğu destek ve katkılarıdır.

2004 yılında Adıyaman’da spor malzemesi satan mağaza sayısı 2 veya 3 taneydi. Oysa bugün bu sayı 10’nun üzerindedir. Bu şunu gösteriyor: Demek ki spor aynı zamanda ekonomiyi de canlandırıyor. Spor alanındaki iş kolunu da canlandırıyor. Aynı zamanda kardeşliği, paylaşımı, dostluğu meydana getiriyor.

Ne yapıyorsak sizler için yapıyoruz. Sizin adınıza yapıyoruz. Bize emanet edilen belediye hizmetleri kapsamında yapıyoruz. Bunlar bizim ekstra işimiz değil, bilakis size karşı yapmamız gereken görevimizdir. Bunları yapabiliyorsak ne mutlu bizlere diyorum.

            Bu sezon bütün kulüplerimize başarılar diliyorum. Belediye başkanı olarak bütün kulüplerin yanındayım. Hepsinin başkanıyım. Sporcuların tümü hepimizindir. Bizde ayrı gayrı olmaz. Hepsine el uzatıyoruz. Bölgesel amatör ligde mücadele eden Belediyespor’un kapısı tüm Adıyamanlı futbolculara açık olduğu bilinmelidir. Zaten kaynağımız kendileridir. Amacımız bölgesel amatör ligde Adıyamanlı genç kardeşlerimizi oynatmak, Türkiye sporuna bunları kazandırmaktır. Bu sezonun kazasız belasız geçmesini ve Adıyaman’ımıza, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Spora destek verenlere, emek verenlere ve gerek sahada, gerek salonda, gerekse minderde sporu icra eden tüm sporculara şükranlarımı sunuyorum” dedi.

            Daha sonra malzeme dağıtımı yapıldı. Ardından Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Şube Başkanı Akif Beyaz, Saha Komiserleri Şube Başkanı Naif Dönek, ASKF Başkanı Cenap Taşkın, İl Futbol Sorumlusu Ali Çelik ve Fatih Gençlikspor Kulübü Başkanı Sait İdacı tarafından Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan’a teşekkür plaketi takdim edildi. Ayrıca Fatih Gençlikspor Kulübü Başkanı Sait İdacı üzerine Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan’ın resmi işlenen bir halı tablo Başkan Büyükaslan’a hediye etti.

Editör: Adıyaman Haber