Başkan Büyükaslan;

“Şehrimizin Doğu Bölgesini Yatırımlarla Geliştirdik”

 

Adıyaman Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, Yunus Emre Mahallesi’nde gerçekleşen mahalle toplantısında, yaptığı konuşmada, şehrin doğu bölgesini yatırımlarla geliştirdiklerini söyledi.

Cem Evi’nde yapılan mahalle toplantısına Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, Belediye Başkan Yardımcısı Ebubekir Fırat, Fen İşleri Müdürü Aysel Ertemir, Park ve Bahçeler Müdürü Erhan Özkan, Mahalle Muhtarı Hüseyin Hazar ve çok sayıda mahalleli katıldı. Geniş katılımlı toplantıda önemli açıklamalarda bulunan Başkan Büyükaslan, şu bilgileri aktardı:

“Aslında gönül arzu eder ki bu toplantıları 6 ayda bir yapalım. Fakat günlerimizin yoğun geçmesi, hizmet akışının aralıksız devam etmesi gecikmelere neden olmaktadır. Bu nedenle hepinizin hoşgörüsüne sığınıyoruz.

Bu toplantımızda ‘sadece biz konuşacağız, sizler dinleyeceksiniz’ felsefesi yok. Bu konuşmada sizler de bizlere isteklerinizi söyleyeceksiniz. Karşılıklı istişare yapacağız. Genel olarak sorunları konuşacağız.

2004 yılından buyana görevdeyiz ve o tarihten günümüze kadar Adıyaman’da güzel hizmetler yapıldı. Gerek hükümetimiz, gerekse belediye olarak bizler önemli ölçüde çalışmalarda bulunduk. Seçildiğimiz ilk günde şöyle bir prensip ortaya koyduk. Şehrimizin her tarafını geliştireceğiz’ dedik ve sözümüzde durduk. Bizden önce sürekli şehrin batı tarafı gelişiyordu, doğu ve güney tarafı unutuluyordu. Biz sözümüzde durduk. Şehrin dört bir tarafına hizmet götürdük.

Bizden önce şehrin doğu bölgesinde pek yatırım yoktu. Hatırlarsanız sene 2004 teki toplantılarımızda şu kelimeyi kullanmıştım: ‘Arkadaşlar ben söz veriyorum, şehrin bu bölgesini de kalkındıracağız. Adıyaman’ı cazibe merkezi haline getireceğiz’ demiştim.

Bunu söylediğimiz zaman, en yakınımızdakiler dahi inanamıyordu. ‘Nasıl olacak şehir, nasıl olur da tersine doğru ilerler. Tüm şehirler batıya doğru ilerler demişlerdi. Tabii o dönemde, bize iki tane hastane talebi geldi ve biz şehrin doğusuna yapılması için çaba gösterdik. Her iki hastanenin de şehrin doğu kesimine kaydırılmasını tavsiye ettik, önayak olduk. Ardından yerleri tespit edilen hastanelere, belediye meclisi olarak olur kararını verdik.

Ayrıca sebze halini şehrin batısına taşıdık. Ardından Marangozlar Sitesi’nin yapılmasını hızlandırdık ve kısa sürede tamamlayarak, mevcut yerine taşıdık. Bu arada yeni otogarı da doğuya yapmaya karar verdik. Yerini tespit ettik, ancak mülk sahiplerinden kaynaklanan bir sorun nedeniyle küçük bir gecikme yaşandı. Zaman içerisinde bu sorunun da üstesinden gelerek, otogarın yerini aldık. Söz konusu sorunu geçen hafta çözdük. Projesini eskiden hazırlamışız. Bir aya kadar ihalesine çıkacağız. İnşallah Adıyaman’ımıza yakışır güzel bir otogarı kısa sürede tamamlayarak, hizmete sunacağız.

Hükümetimiz Adıyaman’a yeni bir hastane yapacaktı. Gerek milletvekillerimiz, gerekse valimiz, yer olarak ‘nere olsun’ dediler ve şu anki yapımı süren 400 yataklı Devlet Hastanesi’nin yapıldığı alanda karar kılındı. O da yetmedi 250 Yataklı Kadın Doğun ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi de aynı bölgeye geliyor.

Şunu söylemek istiyorum; 2004 yılında belediye başkanı seçildiğim zaman, Kâhta yolu üzerindeki, arsaların metresi, 2 ila 4 lira arasında değişiyordu. En iyisi 5 lira idi. Bugün o bölgede arsaların fiyatı; 100 liradan aşağı değil.

Ayrıca bu mahallede asfalt çalışmalarının yanı sıra parklar yaptık. Altyapıya girdik. Güzel şeyler yaptık. Şunu iddia ediyorum; Adıyaman’ın gelecekte, ekonomik bakımından en parlak, bölgesi bu bölgedir. Yunus Emre ve Siteler mahallelerinde inşallah en geç 2 ya da 3 yıl sonra toplu konutlar yapılacak. Yatırımların yapıldığı, güzel değişikliklerin artarak devam edeceği bölgeler haline gelecektir.

Size bir müjdeyi de pazartesi günü vermek istiyorum; bu müjdemi de pazartesi günü açıklayacağım. Müjdemle beraber bu bölgenin değeri bir kat daha artacaktır. Bugüne kadar ilimizin kalkınması için elhamdülillah ne söz verdiysek, Cenab-ı Allah yüzümüzü kara çıkartmadı. Bizi mahcup etmedi.

Gayretlerimizle birlikte şehrimizin doğu bölgesi, şehrin en değerli ve en kıymetli haline geldi, gelmeye de devam edecektir. Devlet hastanesinin civarını da imara açıyoruz. Çünkü açmamız lazım. 400 Yataklı Devlet Hastanesi bir de ek olarak 250 Yataklı Hastane yapılacak. Elbette ki bu bölgenin kalkınması için imara açmamız lazım ki, buralarda iş yerleri olsun, gelişsin ve kalkınsın.

Elbette ki noksanlarımız vardır. Kabul ediyoruz. Fakat düşünün 10 yıl evvel buralarda ne vardı? 10 yıl sonra bu gün ne var? Ve gelecek sefere ne olacak, bir tahmin edin. Bu hizmetleri yaparken tüm hemşehrilerimizi aynı bildik. Kimseyi ayrı-gayrı görmedik. Bu memlekette kim ikamet ediyorsa o benim hemşehrimdir. O benim kardeşimdir. Ona hizmet götürmek boynumuzun borcudur. Bu anlayışla hareket ediyoruz. Bütün hemşerilerimizi bir kardeş gibi bağrımıza basıyoruz.”

Editör: Adıyaman Haber