Adıyaman Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, 12-18 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Hemşireler Haftası” nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Mesajında, hemşireliğin, insan sevgisiyle dolu, şefkatle, sabırla yapılan kutsal ve onurlu bir meslek olduğuna dikkat çeken Başkan Büyükaslan;

“Hemşirelik, diğer mesleklerde olduğu gibi, toplumsal ihtiyaçlardan doğan, insan hayatıyla yakından ilgili, güç çalışma şartlarını gerektiren, özveri, sabır, hoşgörü kavramlarını içinde bulunduran zor bir meslektir. Hemşire din, dil, ırk ayırımı gözetmeksizin, birey, aile ve topluma sağlığını kazandırmak için çalışır. Bir meslekte başarılı olabilmenin ön koşulları; o mesleği severek yapmak, yeterli eğitimi almak, gerekli sorumlulukları almak ve bu sorumlulukları yerine getirerek profesyonel olmaktır. Bu nedenle sevgiden, şefkatten, disiplin ve ciddiyetten uzak bir kişinin bu mesleği icra etmesi mümkün değildir. Çünkü hemşire, sağlığı yerinde olmayan, yardıma muhtaç insanlara hizmet vermektedir. Bu yönü düşünüldüğünde, hemşirelerin, hem eğitim açısından hem de psikolojik, sosyal ve ekonomik açıdan desteklenmesi gereken bir meslek grubu olduğunu da unutmamamız gerekir.

Bu duygu ve düşüncelerle beyaz melekler dediğimiz cefakâr sağlık görevlileri olan hemşirelerimizin, ‘Hemşireler Haftası’nı kutluyorum” dedi.

 

Editör: Adıyaman Haber