Başkan Büyükaslan’dan Dünya Üçüncüsüne Plaket

 

8-15 Eylül 2012 tarihleri arasında Slovakya’da yapılan Dünya Kick Boks Gençler Şampiyonası’nda 86 kiloda Full Contact branşında dünya üçüncüsü olan Rekabet Kurumu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Engin Doğunç’a, Adıyaman Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan tarafından plaket verildi.

Kick Boks Milli Takım Antrenörü Haluk Erdoğan ile birlikte Adıyaman Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan’ı makamında ziyaret eden Kick Boks dünya üçüncüsü Engin Doğunç; “Slovakya’da yapılan Dünya Kick Boks Gençler Şampiyonası’nda üçüncü oldum. İlimi, ülkemi en güzel şekilde temsil ettim. İnşallah bundan sonraki süreçte dünya birinciliğine ulaşmak istiyorum. Buradan Belediye Başkanımız Sayın Necip Büyükaslan’a desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca bizi yalnız bırakmayan Sayın Valimize, Gençlik ve Spor İl Müdürümüze, Milli Eğitim Müdürümüze, Teknik Direktörümüz Haluk Erdoğan’a, basın mensuplarına kısacası bizi destekleyen, yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum.  Bugüne kadar güzel derecelere ulaştık. Bundan sonra daha güzel derecelere ulaşacağıma inanıyorum” dedi.

Mutlu bir gün yaşadıklarını ifade eden Kick Boks Milli Takım Antrenörü Haluk Erdoğan; “86 kiloda Full Contact branşında Kırşehir’de Türkiye şampiyonu olan Engin Doğunç kardeşimize başkanımız burada dualarda bulunmuştu dünya şampiyonasına gitmesi için. Tüm Adıyamanlıların gayret ve destekleriyle, başkanımızın maddi ve manevi destekleriyle Slovakya’ya gittik. Slovakya’da yapılan Dünya Gençler Kick Boks Şampiyonası’nda ülkemizi, ilimizi en güzel şekilde temsil ederek dünya üçüncüsü olarak ülkemize ve ilimize döndük. Elbette emek noktasında Adıyaman’da herkesin emeği var. Ancak sayın belediye başkanımızın da ayrı bir emeği var. Başkanımızın spora verdiği büyük bir katkısı var. Bizim için önemli olan manevi destekle birlikte bu sporcuların maddi anlamda da desteklenmesidir. Başkanımızın bu konuda sonuna kadar desteği oldu. Bugün döndük, geldik. Dünya üçüncülü getirdik ülkemize, ilimize. Bundan dolayı başta Sayın Valimize, Belediye Başkanımıza ve destek veren herkese şükranlarımı arz ediyorum. İnşallah kısmet olursa bundan sonraki süreçte dünya birincisi olarak ülkemize geri dönmek olacaktır” dedi.

Belediye Başkan M. Necip Büyükaslan; “8-15 Eylül 2012 tarihleri arasında Slovakya’da yapılan Dünya Kick Boks Gençler Şampiyonası’nda 86 kiloda Full Contact branşında ülkemizi temsil eden Engin Doğunç kardeşimiz dünya üçüncüsü olup bayrağımızı göndere çekti. Bu gururu bize yaşattığı için kendisine teşekkür ediyorum. Aynı zamanda böyle gençlerimizi yetiştirip Türkiye ve dünya sporuna kazandıran Haluk Erdoğan kardeşimizi de tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.

Bundan önce olduğu gibi belediye meclisimizin aldığı kararla Türkiye’de, Avrupa’da ve dünyada derece yapan Adıyamanlı sporculara ödül vermekteyiz. Engin Doğunç kardeşimiz almış olduğu dünya üçüncülüğünden dolayı müracaat ettiği takdirde kendisine para ödülü vereceğiz. Hayırlı olsun diyor, başarılarının devamını diliyoruz” dedi.   

Editör: Adıyaman Haber