Adıyamanda gerçekleşen “Yerel Yönetimler Şurası”na katılan Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, belediye hizmetlerini anlattı.

            AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi’nin Başkanlığında Belediye Konferans Salonu’nda yapılan şuraya AK Parti Grup Başkan Vekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, Kâhta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı, Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, Tut Belediye Başkanı Mehmet Akat, AK Partili Belde Belediye Başkanları, İl Genel Meclis Başkanı Necmi Baykan, AK Parti İl Başkanı İbrahim Halil Fırat, Merkez İlçe Başkanı Abdurrahman Dimez, Kadın Kolları Başkanı Ayla Pektaş, Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Güzel, İl Genel Meclis Üyeleri, İlçe ve Belde Belediye Meclis Üyeleri katıldı.

Şuranın açılış konuşmasını yapan AK Parti Adıyaman İl Başkanı İbrahim Halil Fırat katılımcılara teşekkür ederek, düzenlenen şuranın Adıyaman’a ve AK Parti’ye hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Slayt sunumu eşliğinde belediye hizmetlerini anlatan Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan ise, gelişen, değişen ve globalleşen dünyada, Türkiye’nin önemli bir konuma geldiğini dile getirerek, dünyanın geleceğini iyi okuyan ve almış oldukları tedbirlerle, gelişim ve değişimi iyi takip eden fedakar bin başbakanımızın ve hükümetimizin olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Yerel yönetimler olarak bizlerde bu gelişime ayak uydurup, yereldeki hizmetlerimizi teknolojiyi de kullanıp hizmetlerimize devam etmekteyiz. AK Parti’den önceki belediyecilik ile AK Parti’den sonraki belediyecilik arasındaki fark sosyal belediyecilik anlayışı öne çıktı. Belediyeciliğin fiziki belediyecilik olmadığı AK Parti döneminde gösterilmiştir. 2004 yılında göreve geldiğimizde hem fiziki belediyecilik, hem de sosyal belediyecilik anlamında birçok ilklere imza attık.

Aradan geçen zaman zarfında Adıyaman’da önemli değişiklikler yaşandı. Hizmetlerimizin yanı sıra personelimizi de ihmal etmedik. Çalışanımızın alın terini fazlasıyla ödüyoruz. Gençlerimize yönelik spor alanları, eğitim kurumları oluşturduk. Taziye evlerini hizmete açtık. Kale projemize start verdik. Karadağ mesire olanın yapımı devam etmektedir. 140 bin ağaç diktik. TOKİ konutları sayesinde 700 gariban vatandaşımızın ev sahibi olmasına vesile olduk. Araç filomuzu genişlettik. Asfalt ve kilitli parke döşemelerini yaptık. En önemli projelerimiz arasında yer alan “Havşeri İçme Suyu” projemizi gerçekleştirerek şehrimizin 50 yıllık içme suyu ihtiyacını giderdik. Projeye emeği geçen başta Sayın Başbakanımıza, Bakanımıza DSİ yetkililerine, milletvekillerimize teşekkür ediyorum.

Projelerimiz arasında yer alan Kale Projesi, yeni otogar, Musalla Mahallesi kentsel dönüşüm projesi, Oturakçı Pazarı projesi, Yeni İtfaiye binası, Demir ve Çimentocular Sitesi, Yeni Mezarlık alanı, Yeni Mezarlık Camii, Eğriçay projesi, Kültür Sitesi projesi, Atık Su projesi, Spor Kompleksi ve Yeni Belediye Hizmet binası projesini en kısa sürede hizmete sunmak için çalışıyoruz.”

Daha sonra sırasıyla kürsüye gelen AK Parti Adıyaman Milletvekilleri Ahmet Aydın ve Mehmet Erdoğan hükümetin icraatları ve projeleri hakkında katılımcılara bilgi verdiler.

Programda ayrıca Başkan Büyükaslan, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi’ye, AK Parti Adıyaman Milletvekilleri Ahmet Aydın’a ve Mehmet Erdoğan’a birer plaket takdim etti. 

Editör: Adıyaman Haber