Adana Adıyamanlılar Derneği Başkanı Mehmet Karakuş, Adıyaman Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan’ı ziyaret ederek, Adana’da gerçekleştirecekleri  “Nemrut Dağı’nın Güneşi Adıyaman” isimli panele panelist olarak katılması için davetiye verdi.

            21 Ocak Cumartesi günü Seyhan Kültür Merkezi’nde organize edecekleri panele yoğun katılımın sağlanması için Adıyaman’a gelerek, bazı ziyaretler gerçekleştirdiklerini ifade eden Dernek Başkanı Karakuş, bu amaçla Başkan Büyükaslan’ı da ziyaret ettiklerini belirtti. Başkan Karakuş; “Amacımız, Adıyaman ve Nemrut konusunda gündem oluşturmak ve konuyla alakalı sorunları gündeme taşımaktır. Bu vesile ile önce sayın valimizi ziyaret ettik. Ardından sayın belediye başkanımıza geldik.

Adıyaman Nemrut ile anılan bir yer. Adana’da yaşayan Adıyamanlılar olarak son dönemlerde Nemrut’la ilgili çıkan haberlere çok rahatsızız. Adana’da kamuoyu da oluşturduk. Bu konuyla ilgili belediye başkanımızın, valimizin çok ciddi çalışmaları var. Amacımız, buna ivme kazandırmak, aynı zamanda dernek olarak destek vermektir. Çünkü derneklerin temel amaçlarından bir tanesi de budur. Bu yüzden Adana’da bir panel düzenliyoruz. Panelimiz, önümüzdeki Cumartesi günü saat 12’de Seyhan Kültür Merkezi’nde gerçekleşecektir. Sayın belediye başkanımıza davetiye vermeye geldik. Aynı zamanda başkanımız orada panelist olarak bulunacaktır.

Panelimize sayın valimiz, Adıyaman ve Adana milletvekillerimiz de katılacaklar. Bu vesile ile bütün Adıyamanlıları davet ediyoruz. Bu konuda duyarlı olan kurum ve kuruluşlara, başkanlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi. 

Panele mutlaka katılacağını ve panelist olarak, Nemrut hadisesi ile ilgili gerekli bilgileri katılımcılarla paylaşacağını kaydeden Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan,  Nemrut’un Adıyaman’ın olduğunu ve Adıyaman’ın olarak kalacağını söyledi. Son günlerde Nemrut’la ilgili bazı spekülasyonların Türkiye gündeminde dolaşmakta olduğunun altını çizen Başkan Büyükaslan, şu bilgileri aktardı:

“Kentin belediye başkanı olarak bu tarihi varlığımıza sahiplenmek, gündemde sıcak tutmak ve bunu daha ileriye götürmek bizim görevimizdir. Çünkü Nemrut Adıyaman’ındır, Adıyaman’ın olarak kalacaktır. Nemrut konusu gündemdeyken böyle güzel ve yerinde olarak gördüğümüz bu paneli tertip ettikleri için Adana Adıyamanlılar Derneği Başkanı Mehmet Karakuş ve yol arkadaşlarını tebrik ediyorum. İnşallah panel hayırlı neticeler verecektir. Bu vesileyle tüm hemşehrilerimizi davet ediyoruz.”           

 

Editör: Adıyaman Haber