Başkan Büyükaslan;

“Kültürüne Sahip Çıkmayan Medeniyetler, Yok Olmaya Mahkûmdur”

 

Adıyaman Belediyesi tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü’nün desteği ile “Burası Adıyaman” isimli kültür projesi protokolü imzalandı.

Adıyaman Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen protokol gereği Adıyaman’ın türküleri ve gazelleri için iki CD yapılırken, ayrıca oyun havaları ve türküler için kitap hazırlanacak. Bu yılın sonuna kadar kitap ve CD’ler hazır hale gelecek. Protokole Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İskender Korkut, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sanatçısı Salih Turhan, Araştırmacı Yazar Abuzer Akbıyık, Konservatuar Müdürü Mahmut Yıldırım ve Adıyamanlı sanatçılar katıldı.  

Kültürüne sahip çıkmayan medeniyetlerin yok olmaya mahkûm olduğunu ifade eden Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, belediye olarak Adıyaman kültürüne sahip çıktıklarını kaydetti. Adıyaman’ın gazel, türkü ve halk oyunlarının arşivleneceğini ve gelecek nesillere aktarılacağını dile getiren Başkan Büyükaslan; “Hazırlanacak CD’lerin birinde Adıyamanlı sanatçıların sesinden Adıyaman türkü ve gazelleri yer alırken, diğerinde Adıyaman’ın meşhur oyun havaları yer alacak. Ayrıca bir kitap hazırlanacak. Biz, toplumun en belirgin özelliği olan kültürlerini gelecek nesillere aktarmaya çalışıyoruz. Kültürlerine sahip olan toplumlar yok olup gitmezler. Biz, kültürlerimize değer veriyoruz. Belediye bünyesinde konservatuar kurduk. Konservatuar ikinci yılını doldurdu. Bugün burada Adıyaman’ın halk oyunları ile türkü ve gazellerini arşivleme çalışması için protokol imzalıyoruz. Bu ürünler yılsonuna kadar hazır hale gelecek.”

Başkan Büyükaslan’ın konuşmasının akabinde Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İskender Korkut, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sanatçısı Salih Turhan ve Araştırmacı Yazar Abuzer Akbıyık arasında protokol imzalandı.

Editör: Adıyaman Haber