Bakan Yıldız’dan Akmercan’a Teşekkür

 

Koordinasyon toplantısına katılmak için Adıyaman’a gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Akmercangaz’ın Adıyaman ve ilçelerdeki Doğalgaz çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

 

Akmercangaz Genel Müdürü Yunus Kesgin, TPAO’da yapılan Koordinasyon Toplantısına katıldı. Kesgin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a, Adıyaman’daki doğalgaz çalışmalarıyla ilgili bilgi vererek, detaylı bir dosya sundu.

 

Kesgin, Akmercangaz’ın Adıyaman’da 29 Ekim 2009 tarihinde gaz vermeye başladığını belirterek, gerçekleşen çelik hattın 52 kilometre, gerçekleşen PE hattının 630 kilometre olduğunu belirterek, 15 bin kutu montajı yapıldığını, 78 bin 500 konuta ulaşıldığını belirtti. Kesgin, Adıyaman merkezde abone sayısının ise 27 bin 300 olduğunu söyledi.

 

Akmercangaz Genel Müdürü Yunus Kesgin, Gölbaşı’nın tamamen bittiğini, Besni ve Kahta’ya gaz verildiğini de belirterek, “Besni’de yüzde 50 yatırım tamamlanmış, Gölbaşı’nda tamamen bitmiş, Kahta’da yüzde 45 oranında yatırımlar tamamlanmıştır” dedi.

 

Kesgin Besni’de 5 bin, Gölbaşı’nda 12 bin 500, Kahta’da ise 11 bin konuta ulaşıldığını kaydetti.

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Akmercangaz Genel Müdürü Yüksel Kesgin’e çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Editör: Adıyaman Haber