Adıyaman Üniversitesi’nin ilk Avrupa Birliği Projesi olan, “EU-LLP-LEONARDO 2011-1-IT1-LEO04-01771-4” Numaralı “Giving Breath to Buildings” başlıklı Leonardo Da Vinci Projesi kapsamında 12-18 Mayıs 2013 tarihlerinde Adıyaman Üniversitesi’nin 9 delegesi Estonya’da çalışmalar yaptı.

Türkiye, İtalya ve Estonya olmak üzere 3 partner ülkeden oluşan projede, eğitim-öğretim kurumları ile teknoloji üreten sektörler arasında hareketlilik sağlamak hedefleniyor. Bu kapsamda, partner 3 ülkedeki proje delegeleri arasında toplantı, seminer, workshop, uygulamaya dönük faaliyet, ziyaret ve geziler ile partner ülkeler arasında hareketlilikler yapılıyor. Projenin başlama ve bitiş süreleri 1 Ağustos 2011-31 Temmuz 2013 olup, bu süre içerisinde ülkemizden partner ülkelere toplam 24 hareketlik gerçekleştirildi.

12-18 Mayıs 2013 tarihlerinde Proje Temsilcisi ve Adıyaman Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turhan Koyuncu, Prof. Dr. Firdevs Erdemir, Doç. Dr. Erdal Rıdvan Sıvacı, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Göçer, Yrd. Doç. Dr. Vahdettin Koç, Öğr. Gör. Elif Aksoy, Arş. Gör. Kaan Emre Engin, Uzman Selin Engin ve Teknoloji Fakültesi Sekreteri Ayhan Aydın olmak üzere 9 delege, proje partnerlerinden biri olan Estonya’nın başkenti Tallinn’i ziyaret etti. 1 hafta devam eden çalışmalarda Adıyaman ve Adıyaman Üniversitesi en iyi şekilde temsil edildi. Çalışmalarda, ekolojik yapıların bütün yapım süreçleri uygulamalı olarak görülerek üretim faaliyetleri aktif katılımla yerinde incelendi. Gerçekleştirilen faaliyetler Estonya basını tarafından da izlendi.

Editör: Adıyaman Haber