ATSO’DAN VALİ SODAN’A VEDA YEMEĞİ 

 

Son çıkan Valiler Kararnamesiyle Merkez Valisi olarak görevlendirilen Adıyaman Valisi Ramazan Sodan onuruna Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası tarafından TPAO Sosyal Tesislerinde veda yemeği verildi.

ATSO tarafından verilen veda yemeğine AK Parti Grup Başkan Vekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Garnizon Komutanı Albay Yusuf Yalçın, Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü, Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Büyükkaramuklu, Vali Yardımcıları Yakup Güney, Murat Süzen, İl Emniyet Müdürü Mehmet Bilici, İl Genel Meclisi Başkanı Necmi Baykan, ATSO Başkanı Mustafa Uslu, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, ve çok sayıda davetli katıldı.

   Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu iftar sonrası yaptığı konuşmada “Yaklaşık 4 buçuk yıldır ilimizde görev yapan Adıyaman Valisi Ramazan Sodan’ın çok önemli hizmetlere imza attığını belirterek, “Yaptıkları hizmetler Adıyamanlılar tarafından daima şerefle yad edilecek ve hatırlanacaktır. İlimize yaptığı katkı ve hizmetlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Bundan sonraki görevinde başarılar diliyorum” dedi

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan’ın bir Adıyaman’lıdan daha Adıyaman’lı olduğunu belirten Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan ise “Bizim hem Valimiz hem de ağabeyimiz gibiydi. Bu veda yemeğini organize ederek hepimizi bir araya getiren Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımıza da teşekkür ediyorum. Sayın Valimize de bundan sonraki yaşamında mutluluklar diliyorum dedi.

Bu mübarek ayda iki Ramazan’ı uğurlamanın hüznünü yaşadıklarını belirten AK Parti Grup Başkan Vekili ve Adıyaman Milletvekili Av. Ahmet Aydın ise konuşmasında “Gönüllerin dostu Sayın Valimizi bayramdan sonra uğurlayacağız ve bunun hüznünü yaşıyoruz. Adıyaman’a da çok iyi hizmetleri olmuştur. Adıyaman’a gelen yatırım ve hizmetlerin altında imzası olan ve zahmeti çeken bir Valimizdi. Kendilerine Adıyaman halkı adına teşekkür ediyoruz.

Yapılan konuşmalardan duygulandığını belirten Vali Ramazan Sodan ise Adıyaman’da görev yaptığı 4 buçuk yıllık süreç içerisinde ailece kendilerini bir Adıyamanlı gibi hissettiklerini ve bu duygularla kentten ayrılacaklarını belirterek, “ Görev yaptığım süre içerisinde kendimi çok huzurlu ve aile ortamı sıcaklığında hissettim. Göreve geldiğimi 2008 yılından bugüne kadar her alanda Adıyaman’da büyük değişiklikler oldu ve Adıyaman çok önemli yatırımlara kavuştu” dedi. 

  Adıyaman Valisi olarak 4 yılı aşkın bir süredir yürüttüğü görevinden bayramın ikinci günü ayrılacağını belirten Vali Ramazan Sodan, “ Bu süre içerisinde hak ve adaletten ayrılmadan hizmetin gerektirdiği tutum ve davranış içerisinde Adıyaman’a en iyi hizmet verebilmenin gayreti içinde oldum. Özellikle; okullaşma oranının yükselmesinde eğitim, sağlık, bölünmüş yol, turizm, gençlik spor ve köy alt yapı yatırımlarında, SODES Projelerinin gerçekleşmesinde ve İpekyolu Kalkınma Ajansı ve GAP faaliyetlerinde tüm Adıyamanlılarla birlikte önemli çalışmalarımız oldu. Bütün bu çalışmalar, hükümetimizin sağladığı imkanlar ve bizlerinde takibi sonucu gerçekleştirildi.

 

Adıyaman’ın ve Adıyaman insanının kalbimizde her zaman müstesna bir yeri olacağını belirten Vali Sodan, çok huzurlu ve mutlu bir şekilde ayrılıyorum. Adıyaman bende çok güzel bir iz bıraktı. Bütün Adıyamanlı hemşerilerimden helallik istiyorum dedi. 

 

Konuşmalardan sonra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, Adıyaman Valisi Ramazan Sodan’a  bir adet el dokuması halı namazlık takdim ederek, Meclis Üyeleri ile birlikte hatıra fotoğrafı çektiler.

Editör: Adıyaman Haber