2010 yılında Sözün Dibacesi adlı eseriyle okuyucuyla buluşan Yazar Mehmet Selim Atlıhan, ikinci kitabı “Realitenin Doğru Hikâyesidir” adlı kitabını İz Ajans Yayıncılıktan çıkardı.

 

Lise ikinci sınıftayken “Çizgi Film Ergenlik Çağından Sonra İzlenmelidir”  başlığıyla, Adıyaman’da Bugün gazetesinde yazı hayatına başladı.

 

Realitenin Doğru Hikâyesidir, adlı kitap, İz Ajans Yayıncılığın 6’ıncı kitabı olarak piyasaya çıktı. 200 sayfalık kitabın kapak, iç tasarım ve düzenlemesini Gazeteci Yazar Naif Karabatak yaptı. Düşünce kitabı olan Realitenin Doğru Hikâyesidir adlı kitapta, yazmak mı, yaşamak mı/okumak mı, yaşamak mı sorusunun cevabı da aranıyor.

 

Atlıhan, kitabın önsözünde, “Kendi benliğimizi unuttuk. Kendimiz olmayı hatırlayamaz olduk. Kendi ruhumuzdan ayrılıp dışarıya, bizden olmayana, maddeye sığınır olduk. Sevmeyi, sevilmeyi unuttuk. Kendimizle, kendi öz değerlerimizle barışık bir şekilde yaşamayı unuttuk. Onurlu olmak, özgür olmak, ideal sahibi olmak, bedel ödemek, fedakârlık yapmak, mücadele etmek gibi bizi biz kılan kavramlarımızı unutup hatırlamaz olduk. ‘Yaşama gayemiz nedir? Hedef ve ideal nedir?’ suallerinin cevabını geçiştirir olduk. Zulme ve küfre karşı başkaldırıp mücadele etmeyi unuttuk. Zulüm ve küfür karşısında susmanın dilsiz bir şeytanlık olduğunu unuttuk. Hatta öyle ki zulüm ve küfür kavramlarını lügatimizden dahi atar olduk.” diyor.

 

Yazar Mehmet Selim Atlıhan, kitapla ilgili de şunları söyledi; “Bu çalışmanın herhangi bir iddiası olmamasına karşın; her başlığında, her satırında alınacak ibretlik dersler de vardır. Tamamen şiir diliyle yazılmış olup tamamlanmaya muhtaç cümlelerle bezenmiştir. Ancak buna karşın; tamamı gerçek ve yaşanmış olup, öyle ki, derkenar alt başlığının altını dolduran satırlar bile kendi okul arkadaşlarımın dönem sonunda hatıra defterine yazmış oldukları anılardan meydana gelmiştir.” dedi.

 

1987 yılında Adıyaman’da doğan Atlıhan, ilk ve lise öğrenimini Adıyaman’da tamamladı. Ankara Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’ne devam etti.

 

Adıyaman’da kurulduğu ikinci yılda 6 kitap çıkaran İz Ajans, Fahrettin Çelik’in kaleme aldığı denemelerden oluşan İnsanca Yaşama Bilinci, Ayfer Rahimenur Ersoy’un kaleme aldığı şiir kitabı Deniz Çok Uzak Bana, Fatma Demir’in kaleme aldığı şiir kitabı Karşılıksız Aşk Dansı, İdris Nebi Açıl’ın Kaleme aldığı denemelerden oluşan Geçmiş Olsun ve Fatih Adıyaman’ın kaleme aldığı anı-roman Adıyaman Sevdam adlı eserlerden sonra, düşünce dizisindeki ilk kitap olan, yayınevinin de 6’ıncı kitabı Realitenin Doğru Hikayesidir’i okuyucularla buluşturdu.

 

Atlıhan, ilerleyen günlerde kitabını okuyucuyla buluşturmak için İmza Günü de düzenleyecek.

 

Editör: Adıyaman Haber