Adıyaman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Müdür Yardımcısıyken geçirdiği bir trafik kazası sonucu 8 Mart 2009 tarihinde vefat eden Hüseyin Aslan kitaplaştı. Kerim Baydak’ın hazırladığı “Aslan Hüseyin” kitabı, İz Ajans Yayıncılığın 7’inci kitabı olarak piyasaya çıktı.

 

Aslan Hüseyin kitabında, merhum Hüseyin Aslan hakkında, vefatında sonra yerel basında, internet sitelerinde yazılanlar, yorumlar ve söylenenler derlenerek kitap haline getirildi.

 

Yazar Kerim Baydak tarafından hazırlanan Aslan Hüseyin Kitabı, İz Ajans Yayıncılığın yedinci kitabı olarak Biyografi serisinde çıktı. Kitabın kapak, iç tasarım ve düzenlemesini Gazeteci Yazar Naif Karabatak yaptı.

 

Hüseyin Aslan, kitapta tüm yönleriyle tanıtılırken onun “güzel bir insan” olduğu üzerine yapılan değerlendirmeler ağırlık kazanıyor.

 

Kitapta siyasiler, sivil toplum örgütü başkanları, yazarlar, gazeteciler ve birçok önemli ismin Merhum Hüseyin Aslan’la ilgili değerlendirmeleri dikkat çekiyor.

 

Kitapta ayrıca, merhum Aslan’ın doğduğu köyü, Gerger ilçesi ve ailesi de tanıtılarak, çevresinin görüşlerine de yer veriliyor. 130 sayfa olan kitap, biyografi konusunda yapılan güzel bir çalışma olarak kitaplardaki yerini almaya hazır.

 

 

Editör: Adıyaman Haber