Merkezi İstanbul Sultangazi’de iki yıl önce İzzettin Balcı tarafından kurulan ve birçok etkinliğe imza atan AKYAD (Adıyaman Kültürünü Yaşatma Derneği), 27 Mayıs’ta yedi Adıyaman derneğiyle birlikte pikniğe hazırlanıyor.

Akyad Başkanı Osman Fırat, “Derneğimiz Türkiye’nin 56 ilinde gençlik teşkilatlarını kurmaya başladı. Hedefimiz 81 il ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde gençlik teşkilatlarını kurmak. Şu anda 8 ülkede de teşkilat başkanlarını tespit ederek, yrel bir dernek olmaktan çok öte bir misyon edindik.” dedi.

Fırat, “İki yıldır yapılan çalışmalara ek olarak sosyal projeler çerçevesinde çok faydalı bir etkinliğe imza atmaya hazırlanıyoruz. Türk Kızılay’ı Genel Başkanı sayın Ahmet Lütfi Akar ile yaptığımız görüşme sonucunda ortaklaşa Türkiye’nin genelinde kan bağışı organizasyonlarını gerçekleştirme kararı aldık. Aynı zamanda Sağlık Bakanı ile de organ bağışı ve nakli konusunda kamuoyunu bilgilendirme amaçlı ikinci bir proje üzerinde çalışıyoruz” dedi.

Adıyaman’da düzenlenecek, etkinlikle Türk Kızılay’ı ve Adıyaman İl Sağlık Müdürlüğü ile ortaklaşa kan bağışı ve organ nakli-organ bağışı konusunda kamuoyunu bilgilendirme yapılacağını da söyledi.

Editör: Adıyaman Haber