2012 Adıyaman’ında Elektrikler 3 Gün Kesik, Yolların Büyük Bir Bölümü Kapalı Kalabiliyor

İşte Sahipsiz Memleketin İçler Acısı Hali!

AKEDAŞ ve Karayolları uyuyor

Gergerliler ne yapsın?

 

 

Adıyaman merkez ve ilçelerinde yaklaşık bir haftadır etkisini gösteren aşırı kar yağışı ilin büyük bir bölümünde hayatın felç olmasına sebep oldu. Özellikle kırsalda yaşayan vatandaşların sıkıntıları, Karayolları Şube Müdürlüğü ve AKEDAŞ gibi kurumlarında görevini yerine getirmemesinden dolayı daha da arttırdı.

Uzun yıllar sonra şiddetli karın etkisinde kalan Adıyaman ve ilçelerinde hayat felç oldu. Özellikle uzak ilçe, belde ve köylerde hayatın durma noktasına geldiği Adıyaman’da, Karayolları ve AKEDAŞ gibi kurumların görevini de layıkıyla yapmaması, halkın mağduriyetini arttırdı.

“Gerger’de 3 gündür yollar kapalı”

Yoğun kar yağışı en çok Gerger, Sincik ve Çelikhan gibi dağlık ilçeleri olumsuz etkiledi. Adıyaman-Malatya güzergâhında bulunan Çelikhan, Gerger ve Sincik ilçelerinde ve bu ilçelerin belde ve köylerinde hayat durma noktasında geldi.

Edinilen bilgiye göre Gerger’de yolların yüzde 90’ının kapalı olduğu ve ilçede 3 gündür elektriklerin kesik olduğu bildirildi. AKEDAŞ’ın ildeki elektrik dağıtım işini devraldıktan sonra kiralık olan kar araçlarını göndermesinden dolayı, yoğun kar yağışı altında olan ilçelere ulaşamaması, ilçe halkının mağdur olmasına sebep oldu.

AKEDAŞ’A tepki büyük

Kar tipi araçların kirasını ödemediği için ilde bir tane bile kar tipi aracı bulunmayan AKEDAŞ’ın, yoğun kar altında bulunan ilçelere ulaşamaması ve bu ilçelerde uzun süredir elektriklerin kesik olması, kuruma tepkileri arttırıyor.

Koskoca bir ilçenin dünyayla bağlantısının kesilmesine sebep olan kurum hakkında ilin yetkililerinin gerekeni yapmasını isteyen ilçe halkı, sahipsizlikten yakındılar.

Çalışan tek kurum İl Özel İdaresi

Karayolları Şube Müdürlüğünün görev yetkileri içerisinde olmasına rağmen Bölge Müdürlüğü tarafından Adıyaman’a yeteri kadar araç tahsis edilmediği için, Karayolları Şube Müdürlüğünün açamadığı yolları İl Özel İdaresi ekipleri açmaya çalışıyor.

Adıyaman’ın her konuda olduğu gibi bu konuda da mağdur olduğunu söyleyen vatandaşlar, AK Parti milletvekillerinin, Karayolları bölge Müdürlüğünün çifte standardına karşı sessiz kalmasını eleştirirken il koordinasyon toplantılarında Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün Adıyaman’ın sorunları ile hiç ilgilenmemelerine, kapalı yolların açılmamasına rağmen, Adıyaman’a hizmet konusunda sınıfta kalan Karayolları Bölge Müdürü’ne toplantıda teşekkür eden, seçilmiş ve bürokratlarına bu turşu bu ne lahana diye tepkilerini dile getirdiler.

Editör: Adıyaman Haber