Sağlıkta dönüşüm projesini en iyi uygulayan illerden olan Adıyaman’da  yıllardır eksikliği hissedilen 3.basamak sağlık hizmetine kavuşma imkanına sahip olmaya başlamıştır.


                  İlimizde Sağlık Bakanlığına ait 2.basamak sağlık hizmeti veren Adıyaman Devlet Hastanesi, 82.Yıl Devlet Hastanesi ve Adıyaman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi yeni bir yapıya dönüştürülerek, Adıyaman Üniversitesi ile ortak kullanım protokolü (afiliasyon) ile yeni yapılan Tıp Fakültesi hizmet binası ve akademisyenlerini de kapsayan ‘Sağlık Bakanlığı Adıyaman Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi’ resmen kurulmuştur.

Gerçekten Adıyaman için çok önemli bir ihtiyaç olan 3. Basamak ve nitelikli sağlık hizmetinin verilecek olması bizleri de son derece sevindirmiştir. Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ ve Adıyaman Üniversitesi rektörü Prof. Dr Talha Gönüllü beyin özel gayretleriyle, kaynakların daha doğru kullanılmasıyla KVC, Anjiyo, 3.basamak yoğun bakım, Organ nakli gibi hizmetlerin ilimizde de verilmeye başlanacak olması, gerçek anlamda bir eksikliği gidermiş olacaktır.  Bu konuda emeği geçen başta Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ olmak üzere Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Adıyaman Üniversitesi rektörü Prof. Dr Taha Gönüllü,  Üniversitemizin yöneticileri ile İl Sağlık Müdürümüze ve tüm Adıyaman Millet Vekillerimize teşekkür ederek ilimize hayırlı olmasını diliyoruz.

                    Ancak burada bir hususa da dikkat çekmek istiyoruz. Eğer gerçek anlamda akademik idari kadro ve personel, teknik ve tıbbi donanımı yeterince sağlanamazsa, üzülerek söylemek gerekir ki, içi boş, sadece kâğıt üzerinde kalan, bir tabela Eğitim Araştırma Hastanesi olmaktan başka bir şeye yaramayacaktır.

                    Adıyaman’ımıza kazandırılan bu Eğitim ve Araştırma Hastanesinin, çalışanlarımıza ve tüm halkımıza hayırlı olmasını diler, Akademik İdari kadrosuyla, personeliyle, teknik ve tıbbi donanım altyapısıyla tamamlanmış bir Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmasını bekliyoruz.

01.01.2012

Abdulkadir BOZAN

Sağlık Sen Şube Başkanı

Editör: Adıyaman Haber