AK Parti Adıyaman Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları Komisyon Üyesi Mehmet Metiner, bir döneme damgasını vuran Şair-Yazar ve Dava Adamı necip Fazıl Kısakürek’in vefatının 29’uncu yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda onun şairlerin sultanı olduğunu ve onun şiirleriyle, fikirleriyle büyüdüğünü söyledi.

 

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, “Üstat Necip Fazıl Kısakürek’in hayatımızda, fikirlerimizin olgunlaşmasında çok önemli bir yeri vardır. Onun istediği gibi bir genç olarak büyümeye çalıştık; ‘kim var diye sorulduğunda, sağına ve soluna bakınmadan, fert fert ben varım diyen bir gençlik’ arzulayan üstat, sorumluluk sahibi bir gençlik arzuluyor ve bizler de öyle olmak için çaba harcıyorduk.” dedi.

 

Metiner, “Üstat, sadece bir şair, sadece bir yazar değildi. O, bir dava adamı olarak önemli bir misyon yüklenmiş, bunun karşılığında da hiç ödün vermeden, zamanın bütün dayatmalarına başkaldırmış, onurlu bir yaşamıyla hepimize örnek olmuştur” dedi.

 

Necip Fazıl Kısakürek’in yazın hayatında da önemli bir yeri olduğunu belirten Metiner, “Yazıları, şiirleri, oyunlarıyla çok yönlü biri isim olan üstat, dili ve üslubuyla da edebiyat çevrelerinde takdirle anılan ve yeri doldurulamayan birisidir.” dedi.

 

Metiner, “Türkiye’nin en zor günlerinde, en zor görev üstlenerek, gençliği ateşten kurtaran, onlara yol gösteren, yazı ve şiirleriyle motive eden üstadın vefatının 29’un yıldönümünde bir kez daha rahmet, minnet ve özlemle anıyorum. Mekanı cennet olsun” dedi.

Editör: Adıyaman Haber