05.11.2011-Adıyaman-Milletçe sevinçlerimizin arttığı, kardeşlik duygularının, birlik ve beraberliğimizin pekiştiği bir Kurban Bayramına daha erişmenin mutluluğu içersindeyiz.

Dini bayramlarımız, yüce dinimiz İslam’ın emrettiği gibi; dargınların barıştığı, yoksulların korunup gözetildiği, dayanışmanın en samimi örneklerinin verildiği müstesna zamanlardır.

 Milletimizin köklerinde var olan ve İslam’ın ruhuyla bütünleşen insani erdemler, bayramlarda en coşkulu şekliyle yaşanır, hatırlanır.

Bayramları bayram yapan şey; aile olmanın, birlik olmanın, dayanışmanın ve ortaklaşmanın kutlanmasıdır. Millet olarak kardeşliğimizin, ortak gelecek idealimizin, bizi biz yapan değerlerimizin hatırlanması ve onlara sahip çıkılmasıdır.

Gelin, dayanışma ve yardımlaşma duygularımızın zirveye çıktığı bu özel günleri, bütün bir yıla yayalım. Bu kardeşlik ruhunu her gün yaşayalım ve birbirimize yaşatalım. Kurban bayramı, bizi nasıl birbirimize daha da yakınlaştırıyorsa, her gün öyle yakın olalım.

 Birbirimizin dertleriyle dertlenelim, birbirimizi daha çok anlamaya, daha çok hissetmeye çalışalım. Sevinçlerimizi de, kederlerimizi de, varlığımızı da, yokluğumuzu da hep birlikte paylaşalım.
Zira huzurumuzu bozmak isteyenlerin oyunlarını ancak böyle boşa çıkarabiliriz. Bu dayanışma ve yardımlaşma duygumuz, milli birlik ve beraberliğimizin, toplumsal barışımızın da teminatıdır.
İnanıyorum ki neşe ve sevinç kaynağı olan bayramla, istikrar ve güven ortamı daha da güçlenecektir.

Milletimizin huzur ve selameti için vatan topraklarında, istikrarı korumak için fedakârca görev yapan bütün asker ve polislerimizin mübarek bayramını kutluyorum. Şehit ve gazilerimizi de rahmet ve şükranla anıyor, ailelerine ise bir kez daha sabır ve metanet diliyorum.

  Allah, bayram sevincimizi, birliğimizi, beraberliğimizi daim kılsın diyor, Mübarek Kurban Bayramınızı en kalbi duygularımla tebrik ediyorum.


 

     İbrahim Halil Fırat

     Ak Parti Adıyaman İl Başkanı

Editör: Adıyaman Haber