04.07.2011-(Adıyaman)-2011-2012 öğretim yılında güzel sanatlar ve spor liselerinin 9’uncu sınıflarına öğrenci alımları ile ilgili iş ve işlemler, ilgi Yönetmelik çerçevesinde belirlenen takvim doğrultusunda devam ediyor.

Adıyaman AGS ve Spor Lisesinin Resim bölümüne 30, Müzik ve Spor bölümlerine 30’ar öğrenci olmak üzere toplam 90 öğrenci alınacak.

İlköğretim okullarından 2010-2011 eğitim-öğretim yılında mezun olan öğrenciler, mezun olduklarına ilişkin belge ve dilekçe ile yetenek sınavına girmek istediği alanın bulunduğu herhangi bir güzel sanatlar ve spor lisesi müdürlüğüne başvuruda bulunabilmekte.

Konu hakkında bir açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse; “Yapımı biten Adıyaman Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor lisesine bu yıl toplam 90 öğrenci alınacaktır. Başvurular 20 Haziran’da başlamış olup -22 Temmuz 2011 tarihine kadar devam edecektir. Başvurular Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi müdürlüklerine doğrudan veya posta ile yapılacaktır. Ancak postadaki gecikmeler nedeniyle zamanında ulaşmayan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. Okul müdürlüklerince, ilgi Yönetmelik ekinde örneği bulunan Sınav Giriş Belgesi düzenlenecek ve alanlara göre sınava girecek öğrenci listeleri 25-29 Temmuz 2011 tarihleri arasında okulda ve okulun internet sayfasında ilan edilecektir.” Dedi.  

            Öğrenci seçimlerinin, 01-05 Ağustos 2011 tarihleri arasında ilgi Yönetmeliğin 9’uncu maddesi çerçevesinde yapılacağını belirten Alaköse, değerlendirme sonunda yapılacak sıralamaya göre, belirlenen kontenjan kadar asıl ve yedek listeler 05 Ağustos 2011 tarihi mesai bitiminde okulda ve okulun internet sayfasında ilan edilecektir. Öğrencilerin kesin kayıtları, 08-12 Ağustos 2011 tarihleri arasında yapılacaktır. Kesin kayıtlar sonucunda açık kontenjan bulunması durumunda; yedek listeden puan sırasına göre açık kontenjan kadar kesin kayıt yaptırmaya hak kazananlar tespit edilerek 15 Ağustos 2011 tarihinde okulda ve okulun internet sayfasında ilan edilecek ve durum öğrenci velilerine en seri şekilde duyurulacaktır. Yedek listeden kesin kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kayıtları ise 16-19 Ağustos 2011 tarihleri arasında yapılacaktır.  Buna rağmen, 19 Ağustos 2011 tarihi mesai saati sonunda açık kontenjanı kalan okullar, yedek listeden öğrenci kayıtlarına 22-26 Ağustos 2011 tarihleri arasında devam edeceklerdir” Dedi.

AGS ve Spor Lisesi öğrenci alım mevzuatına göre; Bütün bu kayıtlar sonucunda da açık kontenjanı bulunan ancak yedek listesi olmayan veya yedek listesinde yeterli sayıda öğrencisi bulunmayan okullar; 05-09 Eylül 2011 tarihleri arasında valilikçe belirlenecek takvim çerçevesinde, aynı usulle sınav yaparak öğrenci alacaklardır. Yedek listesinde yeterli sayıda öğrencisi bulunmayan okullar, sadece yedek listenin dışında kalan açık öğrenci kontenjanı için sınav yapacaklardır. Valilikçe belirlenecek takvim, il millî eğitim müdürlüğünün internet sayfasında yayımlanarak duyurusu yapılacaktır.

 

adıyaman- www.adiyamanlilar.net

 

Editör: Adıyaman Haber