20.10.2011-Adıyaman-Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Adıyaman’da da teröre lanet vardı. Türkiye Kamu-Sen e bağlı sendikalarca 20.10.2011 günü saat 12.30’da Adıyaman Demokrasi Parkında tertip edilen açık hava eylemine Kamu çalışanları ve vatandaşların yanı sıra MHP ve HAS PARTİ temsilcileri de destek verdi. Eylemde Türkiye Kamu-sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Şube başkanı Şemsettin Ağar konuşmasına, kendisinin yazdığı şiirden şu iki dörtlükle başladı.

 

Soysuz kan kusarken her bir taşına

Ah-u zarda bugün vatan ağlıyor

Yıldızı eş edip hilâl kaşına

Binlerce kefensiz yatan ağlıyor

 

Elekten geçerim ruhum süzülür

Vehamet içinde derim yüzülür

Kirli el uzanmış bayrak üzülür

Ulubatlı gibi tutan ağlıyor.

 

Acımız Büyük, Öfkemiz Çığ gibi

Bu acıyı anlatmaya kelimeler yetmiyor. Ama devletimizin bekası, milletimizin birliği için gözyaşlarımızı içimize akıtıyor, acımızı içimize gömüyoruz.

 

Dik duracağız. Birlik ve beraberliğimizi bozmayacağız, metanetimizi koruyacağız. Milletimizin yaşama hakkı gasp edilirken susanları, terörü ve destekçilerini nefretle lanetliyoruz.

 

Yıllardır terörle mücadelede yanlış yol ve yöntem izlendiğini haykırdık.

 

Terör sorununun, Kürt sorunu olarak tanımlanmasıyla başlayan, açılım safsatasıyla devam eden süreçte, Türk Hukuk tarihine kara bir leke olarak geçen Habur Olayı, yapılan hataların üzerine adeta tüy dikti.

 

Yüreğimizi yakan son saldırıların tam da Habur faciasının ikinci yılına denk gelmesi manidar değil midir? Acaba Habur`un mimarları mesajı aldılar mı?

 

Ey Asılsız demeçlerle, verilen tavizlerle, mücadeleden vazgeçip, müzakereye soyunarak teröriste cesaret verenler. Milleti teröriste karşı savunmasız bıraktınız ve terörü yeniden hortlattınız.

 

Ey ülke yönetiminde söz sahibi olanlar!  Yanlış yoldasınız.

 

Avrupa Birliği`ne taviz vermeyin, ABD`ye taviz vermeyin,

Büyük Ortadoğu Projesi`ne piyon olup, Füze kalkanı kurdurup, İsrail`e taviz vermeyin,

Suça taviz vermeyin, suçluya taviz vermeyin, Destekçiye, yardakçıya, şakşakçıya taviz vermeyin!

 

Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milleti ile Sevrden ve Lozan’dan hatta Haçlı seferlerinden beri hesabı olanlar dört bir koldan saldırıyor. Bu devlet, bizim en değerli varlığımız. Sahip çıkın, başka Türkiye yok!

 

Görmüyor musunuz?

Biri İmralı`dan tehditler savuruyor, biri Kandil`de kanlı hesaplar yapıyor, biri dost görünüp arkamızdan vuruyor,

Bu büyük milleti, açılımlarda boğmayın!

 

Terörle mücadele, uzun soluklu, kararlı ve etkili olmalı. Suçlu cezasını çekmeli, yaptığının karşılığını ve belasını bulmalı!

 

Acımız büyük. Gözyaşlarımız sel olmuş; ocaklara düşen ateş, yüreklerimizi dağlıyor. Türkiye`nin her karış toprağı, analarla bir olmuş, ağlıyor.

 

Analarımız, şehitlerimizin anneleri!

 

Onlar, kendilerini görecek bir göz, çığlıklarını duyacak bir kulak, acılarını dindirecek bir teselli arıyorlar.

 

"Vurulan prangaları kırıp parçalayacak, hainlerin üzerine Türk`ün demir yumruğunu indirecek bir yiğit yok mu? Nasıl oluyor da teröristler dağlarda, şehirlerde ellerini kollarını sallayarak çocuklarımızı katlediyor? Nerede insan hakları savunucuları, analar ağlamasın diye dağlara canlı kalkan olmaya gidenler nerde? Özgürlük savunucuları, benim yavrumun yaşama özgürlüğünü neden savunmuyor? Yok mu irade gösterecek, terörün kökünü kazıyacak, yüreklerimizi ferahlatacak biri?" diye haykırıyorlar.

 

Ey bu topraklar için toprağa düşmüş şehitlerin anneleri! Acılarınızı dindiriniz, gözyaşlarınızı siliniz. Çünkü bu vatanın her karışında, alınan her nefeste, sizin yetiştirdiğiniz evlatlarınızın hakkı vardır. Göğsünüzü gere gere bu vatan bizim deyiniz.

 

Siz bu vatana bir evlat kurban ettiniz; şimdi kalbimizde en eşsiz yerlerdesiniz.

 

Şehitlerimizin anaları, annelerimiz! Siz yavrularınızı 9 ay karnınızda, yıllarca sinenizde taşıdınız; bizler de onları yüreklerimizde taşıyacağız.

 

Ey şehitler! Annelerinin koynundan, vatanın bağrına yol alan kutlu yolcular! Apaçık diri olan ama bizim göremediğimiz cennetin çocukları; sakın endişelenmeyiniz.

 

Emanetiniz emanetimiz; anneleriniz artık bizim annelerimizdir. Gözünüz arkada kalmasın; ruhlarınız şad, mekânınız cennet olsun.

 

                                                                           Şemsettin AĞAR

                                                                  Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi

Editör: Adıyaman Haber