EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET DÜZENLEMESİYLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI

 

 

Sevgili basın mensubu arkadaşlarım değerli mesai arkadaşlarım;

İşte yine bir Çarşamba ve Türkiye’nin Sendikası olarak eğitim çalışanlarının haklı davasını kamuoyu ile paylaşıyoruz.

Hükümetin kamudaki ücret dengesizliğini ortadan kaldırmak için çıkardığı 666 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname; ücret adaletini tam olarak sağlamadığı gibi, yeni adaletsizlikleri de beraberinde getirdiğini bir kez daha hatırlatmak istiyoruz.

 

Aynı unvan ve aynı kadroda olanların farklı ücret almasının önüne geçilmesi için getirilen yeni düzenlemede; öğretmenlerin, profesörlerin, doçentlerin, yardımcı doçentlerin, araştırma görevlilerinin ek ödemelerinde hiçbir artış olmazken, üst düzey yöneticilerin ek ödemelerinde hatırı sayılır artış yapılmıştır. Düşük maaş alan memurlarla yüksek maaş alanlar arasındaki fark daha da artarak 5,8 kata çıkarılmış, kamudaki ücret uçurumu daha da derinleştirilmiştir.

 

Türk Eğitim-Sen olarak hak ettiğini almaktan başka bir talebi olmayan bu insanlara reva görülen muameleyi kınıyoruz. Adalet diye haykırarak, adaletsizliklere imza atanların, birbiriyle çelişen uygulamaları hayata geçirenlerin, ayrımcı politikalarla çalışanlar arasında barış ve huzuru bozanların artık tüm bunlara bir son vermesini istiyoruz.

 

Öğretmen, akademisyen ve diğer çalışanlara hakkını teslim etmeyenleri, çalışanları yoksulluğun kucağına itenleri ve tam 16 aydır 4688 Sayılı Sendika Kanununda yapılacak düzenlemeleri hayata geçirmeyenleri ve buna bağlı olarak maaş artışı yapılmamsı noktasındaki hukuksuzluğu şiddetle kınadığımızı ve önümüzdeki CUMARTESİ (14.01.2012)  GÜNÜ ANKARA’DA MALİYE BAKANLIĞI ÖNÜNDE Türkiye’deki tüm şube yöneticileri olarak haklı sesimizi gür bir şekilde yükselterek duymayan kulaklara duyurup, görmeyen gözlere de Türk Eğitim-Sen’in gücünü göstereceğimizi kamuoyunun bilgilerine saygı ile arz ediyoruz.

 

 

                                                                                  Şemsettin AĞAR

                                                                       Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı

 

Editör: Adıyaman Haber