10.11.2011-Adıyaman-Adıyaman Gazetecileri Cemiyeti Başkanı İbrahim Aslan Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu, adı ve eserleri sonsuza kadar yaşayacak olan, büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ü aramızdan ayrılışının 73. yılında sevgi, saygı ve rahmetle anıyorum" dedi.

10 Kasım dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Başkan Aslan, "10 Kasım artık O’nun aramızdan ayrılışının anma ve matem günü olmaktan çıkarak, bize bıraktığı eserlerin zenginleştirilmesine ve yeni nesillere daha iyi anlatılmasına vesile olmaktadır. İçinde bulunduğumuz şartlara ve dayatmalara rağmen ülkemizi yıpratmak isteyenlere karşı, millet ve devlet olarak birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiğimizi göstermek, Ulu önderimizin ölüm yıldönümünde dünyaya vereceğimiz en güçlü mesaj olduğu inancındayım" dedi.

Başkan Aslan sözlerine şöyle devam etti; “Milletimiz Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde tarihin gördüğü en şanlı zaferlerden birini kazanarak, bundan 88 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti`ni kurarak, bayrak, vatan ve hürriyet aşkını tüm dünyaya göstermiş kahraman bir millettir. Milletimizin bu mücadelesi, bir milletin yeryüzünde var olma çabasının eşsiz timsali ve mazlum milletlerin rehberi olarak, tarihte şanlı bir yere sahiptir. Milletimiz, insanlığın ortak değerlerine, uygarlığın şekillenmesine büyük katkıda bulunmuş, tarihe ve insanlığa mal olmuş bir lider olan Atatürk`ü yetiştirmiş yüce bir millettir. `Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak olan sizlersiniz` sözüyle bizlere güven duyan Atamızı özlemle anarken, bu güveni boşa çıkarmayacağımıza 10 Kasım vesilesiyle bir kez daha söz veriyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle bugün, kurduğu ve her geçen yıl içerde ve dışarı da değeri daha fazla anlaşılan ve takdir edilen Cumhuriyetimizin kuruluşunun 88`inci, aramızdan ayrılışının 73`üncü yılında Türk ulusuna hak ettiği saygınlığı dünyaya kabul ettiren büyük Atatürk`ü ve silah arkadaşlarını minnet, şükran ve rahmet duyguları ile anıyorum." Dedi.

Editör: Adıyaman Haber