Adıyamanspor Kulüp Başkanı Növfel Bozdoğan düzenlediği yaptığı açıklamasında Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının Adıyamanspor’a sahiplenmesi noktasında yaptıkları girişimin olumlu geçtiğini söyledi.

Ankara’ya İl Genel Meclis Başkanı Nemci Baykan, ATSO Başkanı Mustafa Uslu ve AK Parti İl Başkanı Halil Fırat ile birlikte giden ve Adıyaman Milletvekilleriyle bir araya gelen Adıyamanspor kulüp başkanı Növfel Bozdoğan, Ankara’daki girişimin kendilerini umutlandırdığını belirtti.

Adıyamanspor’un kötü bir sezon geçirdiğini ve küme düştüğünü belirten Adıyamanspor kulüp başkanı Növfel Bozdoğan; “Kulüp olarak küme düşünce haliyle gelirlerinde düşmesine sebep oldu. Bölgemizde yer alan il takımlarının birçoğunun kendi gruplarında bir üst lige çıkmasına sevindik ancak kendi takımımızın bir alt lige düşmesi bizleri üzmüştür. Yeni sezon öncesi yeniden bir üst lige çıkmak için çalışmalara başladık. Bu kapsamda ilk olarak basın toplantısı düzenleyerek Adıyamanspor kulübünü Adıyaman Belediyesinin sahiplenmesini istedik, takım isminin Adıyaman Belediyespor olarak değiştirilip yeni sezona belediyemizin desteğini alarak girmek istedik ancak şu ana kadar olumlu bir gelişme yaşanmadı. Bunun üzerine konuyu milletvekillerimizle görüştük. Adıyaman’dan İl Genel Meclis Başkanı Necmi Baykan, ATSO Başkanı Mustafa Uslu, AK Parti İl Başkanı İbrahim Halil Fırat ile birlikte Ankara’ya giderek orada AK Parti Adıyaman milletvekillerimizle ve eski milletvekilimiz Şevket Gürsoy ile bir araya geldik. Kendi aramızda yaptığımız toplantı sonrası Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ı ziyaret ettik. Ziyarette heyetimiz adına AK Parti Grup Başkanvekilimiz Ahmet Aydın, sayın bakana kötü bir sezon geçirerek ligden düşen Adıyamanspor’u Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının sahiplenmesi yönündeki talebimizi iletti. Diğer milletvekillerimizde söz alarak sayın bakandan destek istediler. Sayın bakanımız ayrıca benden de bazı bilgiler aldı. Kendisi talebimizi çok olumlu karşıladı, konuyu Türkiye Petrolleri Genel Müdürlüğüyle paylaşacağını ifade etti. Bu gelişme haliyle heyetimizi ve bizleri hem sevindirdi hemde umutlandırdı. Tabi sayın bakanımızın girişimlerinin yanı sıra ilimizde yaklaşık 20 yıl görev yapmış olan ve şu anda Türkiye Petrolleri Genel Müdür Yardımcısı olan Besim Şişman kardeşimizin de bu konuda duyarlı davranacağını ümit ediyoruz. Konuyla ilgili sayın valimiz Besim beyle görüşerek onunda bu konuda desteklerini beklediklerini söylediler. Oda sağ olsun elinden geleni yapacağını ifade etti. İnşallah beklediğimiz olur ve Adıyamanspor Türkiye Petrolleri Genel Müdürlüğünün desteğini alarak yeni sezonu girer. Bu vesileyle bizleri kabul eden destek sözü veren başta Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a, AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın’a, AK Parti Adıyaman Milletvekillerimiz Murtaza Yetiş’e, Mehmet Erdoğan’a, Mehmet Metiner’e, Adıyaman Valisi Ramazan Sodan’a, TPAO Genel Müdürü Mehmet Uysal’a, TPAO Genel Müdür Yardımcısı Besim Şişman’a, İl Genel Meclis Başkanı Necmi Baykan’a, ATSO Başkanı Mustafa Uslu’ya ve AK Parti Adıyaman İl Başkanı İbrahim Halil Fırat’a Adıyamanspor Kulübü adına teşekkür ediyorum” dedi.

 

Editör: Adıyaman Haber