Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP)  kapsamında Adıyaman Üniversitesinin teklif ettiği iki proje kabul edilerek, protokolleri imzalandı. Projeler ile Kâhta Meslek Yüksekokulu’nda 25 ve Tarımsal Araştırma Merkezinde ise 15 olmak üzere toplam 40 geçici işçi 8 ay boyunca Çevre Düzenleme ve Ağaçlandırma çalışması işinde çalışacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde Türkiye İş Kurumu tarafından finanse edilen Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında Adıyaman’da toplam 13 proje teklifi kabul edildi.  Adıyaman Üniversitesinin teklif ettiği Çevre Düzenleme ve Ağaçlandırma Çalışması konularındaki iki projesinin de aralarında bulunduğu toplam 13 proje 1 Nisan 2012 tarihinde başlayacak ve geçici işçiler 8 ay boyunca istihdam edilecekler.

Valilik toplantı salonunda kabul edilen projelerin protokolleri Adıyaman Valisi Ramazan SODAN, Adıyaman Belediye Başkanı Necip BÜYÜKASLAN, Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ, Türkiye İş Kurumu İl Müdürü Ramazan TATAR ile diğer proje sahibi kurumların temsilcileri tarafından imzalandı.

Toplam maliyeti 5 milyon 773 bin TL olan ve 670 kişinin yararlanacağı 13 proje için İş Kurumu İl Müdürlüğü 12 Mart 2012 tarihinde duyuru yapacak. Geçici işçi olmak için başvuranların sayısı kontenjandan fazla ise noter huzurunda kura ile işçiler belirlenecek.

Protokol imzalama töreninde konuşan Adıyaman Valisi Ramazan SODAN, Toplum Yararına Çalışma Programı faaliyetleri için 2012 yılında Adıyaman iline yılın ilk yarısında 20 milyon 700 bin TL ödenek gönderildiğini belirterek; “proje teklifi çağrısı sonucunda ‘çevre temizliği’, ‘kamusal altyapının yenilenmesi’, ‘ağaçlandırma ve park düzenlemeleri’, ‘vadi-dere ıslahı’, konularında Adıyaman Belediyesi, Adıyaman Üniversitesi, İl Özel İdaresi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile belde belediyelerinden gelen toplam 13 proje kabul edilmiştir. Yılın ikinci yarısında da kamu kurumlarından yeterli proje teklifi gelmesi halinde, 2012 yılında toplam 3 bin kişilik istihdam gerçekleştirilebilecektir” dedi.

Editör: Adıyaman Haber