Adıyaman Üniversitesinden “Adıyaman’da Çocuklar Sokakta Solmasın” Projesine Destek

Merkezi İstanbul’da bulunan Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı, “Adıyaman’da Çocuklar Sokakta Solmasın” projesine destek sağlamak amacıyla Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ’yü ziyaret etti.

Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette; Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı Çocuklar Sokakta Solmasın Projesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr Saadet AVCI, Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri, Yeşilay Derneği Adıyaman Şubesi Başkanı Dr. Ramazan ÇELİK ve Adıyaman Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Mustafa ÖZDEN yer aldı.

            Derneğin çalışmaları hakkında Rektör Prof. Dr Mustafa Talha GÖNÜLLÜ’ye bilgi veren Çocuklar Sokakta Solmasın Projesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr Saadet AVCI, amaçlarının maddi veya sosyal yoksunluk sebebiyle sokakta çalışmak zorunda kalan çocukların toplumdaki diğer çocuklar gibi hayata umutla bakıp insanca yaşamalarının sağlaması olduğunu ifade etti. AVCI, Türkiye genelinde yürüttükleri ‘Çocuklar Sokakta Solmasın’  projesinin Adıyaman ayağı kapsamında Adıyaman Üniversitesi gençliği ve öğretim üyelerinin gönüllülük esasıyla projeye destek olmalarını talep etti.  

            Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı’nın önemli bir misyon yüklendiğini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ, sokakta yaşayan veya sokakta çalışan çocukların hayata kazandırılması gibi erdemli bir görevi yerine getirmeye çalıştıkları için Hayat Vakfı’na teşekkür etti. Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ, Adıyaman Üniversitesi olarak projeye gerekli desteği vereceklerini ifade etti.   

Editör: Adıyaman Haber