Adıyaman Üniversitesinde Adıyaman`daki Vanlı depremzedeler için moral gecesi düzenlendi. Gecede sevinç ve hüzün bir arada yaşandı.

 

Üniversite Genç Kariyer Topluluğu tarafından gerçekleştirilen gecede Vanlı depremzedeler gönüllerince eğlenirken, söylenen hüzünlü şarkılarla gözyaşlarına hakim olamadılar.

Eğitim Fakültesi Vehbi Koç konferans salonunda gerçekleştirilen moral gecesine Adıyaman Valisi Ramazan SODAN, Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan ALAKÖSE, Vanlı depremzedeler ve öğrenciler katıldı. Adıyaman`ın mahalli sanatçısı Dellal METİN`in öncülüğünü ettiği Adıyaman Harfhane grubunun söylediği hareketli türkülerle salonda bulunan öğrenciler ve Vanlı depremzedeler coştular.

Adıyaman Valisi Ramazan SODAN, gecede yaptığı konuşmada, Vanlı Depremzedelerin acılarını paylaştıklarını belirterek: “Öncelikle depremzede kardeşlerime geçmiş olsun diyorum. Acılarını paylaşıyoruz. Allah bir daha böyle acılar göstermesin. Adıyaman Üniversitesi Genç Kariyerler Topluluğuna teşekkür ediyorum böyle bir gece düzenledikleri için. Depremzede kardeşlerimizle bir araya gelip acılarını paylaştıkları için onlara çok teşekkür ediyorum.

Afetler karşısında insanlık aciz kalmaktadır. Dünyanın her yerinde böyledir. Japonya`da tsunami, Endonezya`da deprem büyük zararlar verdi. Ülkemizde de deprem büyük zararlar vererek acılara neden oldu. Önemli olan acıları paylaşmaktır. Acıları paylaşınca acıları azaltmış oluruz. Biz buraya gelen depremzedelere kucağımızı açtık ve hemen hemen hepsini kaloriferli dairelere yerleştirdik. Evdeki tüm ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştık. Biz onların her türlü ihtiyaçlarını karşılamaya hazırız. Gıdadan ısınmaya kadar bütün sorunları iletin. Biz her daim sizlerin ihtiyaçlarını karşılamak zorundayız, bunun için her türlü fedakarlığı yapacağız" dedi.

 

Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ ise, Van`da büyük bir felaket yaşandığını belirterek: “Büyük bir felaket yaşadılar. Temennimiz bunun bir daha olmaması. Bu olumsuz olaylardan ders çıkartmak lazım. Genç arkadaşlarıma ve Harfhane grubuna teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Depremzedeler ise, hazırlanan moral gecesinin çok güzel hazırlandığını belirterek, özellikle depremden etkilenen çocukların psikolojilerini düzeltmek açısından bu gecenin önemli olduğuna dikkat çektiler.

Gecenin sonunda, yoğrulan çiğköfteler salondakilere ikram edildi.

Editör: Adıyaman Haber