Zengin bir müzikal geleneği olan bölgemiz ve ilimizde hem ulusal hem de evrensel müzik eğitimi almış yetenekli öğrencilerin yer alacağı Üniversite Gençlik Korosu’nun oluşturulması için ilk adım atıldı.

Adıyaman Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öncülüğünde oluşturulması planlanan Gençlik Korosu’na katılacak güzel sesi ve müzik kulağı olan yetenekli öğrencilerimizin belirlenmesi için seçmeler yapılmaya başlandı.

Hem ulusal hem de evrensel müzik türlerini öğretmek ve bunu halka yayarak müzik sanatına katkıda bulunmak amacıyla kurulacak olan Üniversitemiz Gençlik Korosu için yapılan seçmelerde belirlenecek öğrenciler, daha sonra öğretim üyeleri tarafından teorik ve pratik olarak müzik eğitimi alacaklar. Devlet Konservatuvarı öğretim elemanları, yılsonuna kadar devam edecek olan seçmelerde belirlenecek olan öğrencilere Konservatuvar düzeyinde ”ses ” ve “solfej” (nota bilgileri) eğitiminin yanında çeşitli şarkıları öğretecekler.

Ücretsiz olarak verilecek olan eğitimde özelikle Adıyaman Üniversitesi Gençlik Korosu’nun temelinin atılarak ileriki zamanlarda geniş bir kadroya sahip müzikal anlamda profesyonel bir korunun oluşturulması hedefleniyor.

Seçmelerde jüri başkanlığını yapan Adıyaman Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü ve Sahne Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Pekin Kırgız ARAY, “toprağına bile dokunulunca güzel ses çıkan” şeklinde değerlendirdiği Adıyaman’da ulusal ve evrensel müzik eğitimi almış gençlerden oluşan bir koronun gerekli olduğunu belirterek: “Yetenekli, sesi güzel ve müzik kulağına sahip öğrencilerimizi belirlemek için seçmelere başladık. Bu yılın sonuna kadar devam edecek olan seçmelerde güzel sese sahip öğrencilerimizi belirleyeceğiz.  Öğrencilerimizden meydana gelecek Gençlik Koromuza Konservatuvarımız öğretim üyeleri tarafından ses eğitimi ve solfej (nota bilgilerinin) eğitimi verilecek ve çeşitli şarkılar öğretilecek. Üniversitemizin müzikal anlamda profesyonel bir koroya sahip olması için önemli bir adım atmış olacağız” dedi.

“Adıyaman Üniversitesinin korosu ve orkestrası neden olmasın?” diyen ARAY, öğretim üyesi yetersizliğinden dolayı öğrenci alamadıklarını, ancak önümüzdeki yıl mutlaka Ses Eğitimi ve Koro Bölümünün açılmasının beklendiğini ifade ederek: “Gençlik Korosuna seçilen öğrencilerimizin eğitimi ile birlikte, konservatuvarımızda fiilen eğitim de başlamış olacaktır. Benimle birlikte Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve aynı zamanda Konservatuvarımızın Müzik Bölümü Başkanı Prof. Kadir KARKIN, Okutman Elif KAYA (soprano) ve Araştırma Görevlisi Çiğdem ÇİLESİZ’den (piyasnist) oluşan akademisyenler olarak koro üyelerinin en iyi şekilde eğitim almalarını sağlayacağız. Konservatuvar eğitimi düzeyindeki bu çalışmalardan sonra koromuz konserler verebilecek. Şu anda birçok üniversitenin koroları mevcut, Adıyaman Üniversitesi korosunun kurulması için biz de bu adımı bu çalışmamızla atmış oluyoruz” şeklinde konuştu.

Adıyaman Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Pekin Kırgız ARAY, Gençlik Korosu fikrinin ortaya çıkmasıyla birlikte Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ’nün desteğini gördüklerini ifade ederek: “Koromuzun oluşturulması fikrinin ortaya çıkmasında destekleri ile bizi cesaretlendirdiler. Kendilerinin büyük destek ve katkıları ile biz bu işe soyunduk. Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ’ye bize verdiği destek ve katkıları için çok müteşekkiriz” dedi.

Editör: Adıyaman Haber