29.08.2011-Adıyaman-İl Müftüsü Mehmet Şahin;

“Bayramın ülkemiz ve İslam âleminin sükûn ve huzuruna, tüm insanlığın barış ve hidayetine vesile olmasını Cenab-ı Haktan niyaz ediyorum”

 

Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Şahin Ramazan Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Müftü Şahin yayınladığı mesajda; “Oruçla, teravih namazıyla, okuduğumuz, dinlediğimiz ve hayatımıza rehber edindiğimiz Kur’an’ la geçirdiğimiz rahmet ve mağfiret mevsimi Ramazan ayını geride bırakarak, mübarek Ramazan Bayramını bir kere daha idrak etmiş bulunuyoruz.

Bayramlar, toplumda sevgi, saygı, kardeşlik, dostluk ve yardımlaşma duygularının pekiştiği, birlik ve beraberliğinizin perçinlendiği, sevinç ve neşe günleridir. Sevenlerin bir araya geldiği, dargınların barıştığı, günlük hayatta yeteri kadar yaşayamadığımız paylaşma, ziyaret etme, gönül alma gibi duyguları doyasıya yaşama fırsatı bulduğumuz bayramlar, manevi olarak olgunlaşmamıza da vesile olmaktadır. Bu bayramda büyüklerinizi, annemizi ve babamızı, yakınlarımızı, komşularımızı, dostlarımızı, çocuk yuvalarında bayram sevinci yaşamayı bekleyen yavrularımızı, huzur evlerinde evlatlarının yolunu gözleyen yaşlılarımızı, türlü dert ve hastalıklarla mücadele eden kardeşlerimizi ziyaret edelim. Bu kadar manevi güzellikleriyle dolu olan bayramlardan yeteri kadar istifade edebilmemiz için; aramızdaki şahsi menfaat hesaplarını ve kırgınlıkları ortadan kaldırmalı, dargınlar barışmalı, sosyal yaralar sarılmalı, bütün müminler kaynaşmalıdır. Bu vesileyle üzerinde önemle durmamız gereken bir husus, Ramazan ayında kazandığımız, Kur’an’ la bilgilenme gayretimiz başta olmak üzere bütün güzel hasletlerimizi, bayramda yaşadığımız birlik, beraberlik, dostluk, barış ve kardeşlik havasını bundan sonra da sürdürebilmek, bugünümüzü ve yarınımızı daima bayram yapabilmektir. Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin, Adıyamanlı hemşerilerimin ve bütün Müslümanların Ramazan Bayramlarını yürekten kutluyor, bayramın ülkemiz ve İslam aleminin sükun ve huzuruna, tüm insanlığın barış ve hidayetine vesile olmasını Cenab-ı Haktan niyaz ediyorum.” dedi.

Yeniyol Haber Merkezi

Editör: Adıyaman Haber