Van ve ilçelerinde meydana gelen depremlerin ardından soğuk hava ve zorlaşan hayat şartları nedeniyle bölgeden göç eden depremzedelerin bir kısmının kentimize gelecek olması dolayısıyla, Adıyaman Belediyesi hazırlıklara başladı.

Belediye tarafından depremzedelere TOKİ’de geçici olarak tahsis edileceği belirlenen 10 daire hazır hale getirildi. Önümüzdeki günlerde kente gelecek olan depremzedeleri en güzel şekilde misafir edeceklerini belirten Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, depremin meydana geldiği ilk günden itibaren deprem bölgesine yardım malzemeleri gönderdiklerini kaydederek, şunları söyledi:

 “Soğuk ve zorlaşan hayat şartları münasebetiyle deprem bölgesindeki kardeşlerimiz farklı illere göç etmektedirler. Gerek hükümetimiz, gerek vatandaşlarımız depremzedelere şefkatli kollarını açıp, her türlü desteği sunmaktadırlar. Önümüzdeki günlerde şehrimize de gelecekler. Geldiklerinde Türkiye genelinde olduğu gibi kendilerine şefkatli kollarımızı açıp, en güzel misafirperverlik örneği sergileyeceğiz.

Bu kapsamda belediye olarak, Esentepe mevkiinde bulunan TOKİ’de 10 daireyi hazır hale getirdik. Burada depremzedeleri konuk edeceğiz. Kentimizde kaldıkları süre zarfında kendilerine her türlü desteğimizi sürdüreceğiz.”  

Editör: Adıyaman Haber