26.10.2011.Adıyaman-Depremin meydana geldiği ve yüzlerce vatandaşın yaşamını yitirip, binlerce vatandaşın yaralandığı Van ve Erciş için Adıyaman Belediyesi tarafından yardım kampanyası başlatıldı.

Belediyenin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM) öncülüğünde düzenlenen yardım kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Belediye önünde gerçekleşen kampanyaya hayırseverler battaniye, katalitik soba, giysi, halı gibi eşyalar getiriyor. 

Vatandaşlara yardım çağrısında bulunan Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, başlattıkları yardım kampanyası ile toplanacak yardımları depremzedelere ulaştırılacağını söyledi. Kampanya dışında ayrıca 3 bin adet battaniyenin belediye tarafından Van’a gönderileceğini belirten Başkan Büyükaslan; “Duyarlı olan vatandaşlarımız yardımda bulunmak üzere bizlere müracaatta bulundular. Biz de bunun üzerinde durarak, bu günden itibaren ayni yardımları TOGEM aracılığıyla kabul etmeye başladık.

Bunun yanında belediye olarak 3 bin battaniye siparişi verdik. Bir gün sonra ilk kafilemiz yola çıkacak. Hayırsever vatandaşlarımızdan yardım bekliyoruz. Kampanyayı başlatalı bir saat olmasına rağmen çok sayıda vatandaşımız yardım malzemesi getirdi. Devletimiz gerekli yardımları yapıyor ama böyle dar günde bile fakir-zengin demeden vatandaşlarımız kenetlendi. Milletimiz yekvücut oldu.

Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm ulusumuza başsağlığı diliyorum. Yaralananlara da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Cenab-ı Hak milletimizi daha büyük felaketlerden korusun” dedi.

Editör: Adıyaman Haber