28.07.2011-(Adıyaman)-Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mali işbirliğine yönelik geliştirilmiş olan Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (Instrument for Pre Accession-IPA)’nın “İnsan Kaynaklarını Geliştirme” bileşeni Genç İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı Anadolu İş Kadınları Derneğinin (AİKAD)  “Adıyaman`da İstihdamın Kaderi Aikad  İle Değişiyor” Projesi kapsamında Çocuk Bakıcılığı Eğitimine katılan 20 genç kız “Girişimcilik” eğitimi alıyor.

5 gün sürecek olan eğitim sonunda kursiyerlere katılım belgesi verilecek. Adıyaman Üniversitesi öğretim görevlisi Yard. Doç. Dr. Bayram Erzurumluoğlu’nun vereceği eğitimde, kursiyerlere çocuk bakıcılığı konusunda bilgi verilecek.

Avrupa Birliğinin desteklediği proje ile bu tür eğitimlere devam edeceklerini belirten Dernek Başkanı Fadime Kayakıran, eğitimlere çok talebin olduğunu belirtti. Butür eğitimlerin ilin istihdam edilebilirliğine katkılar sunduğunu söyledi. Genç istihdamına destek verilmesinin gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını sağlayacağını söyleyen Kayakıran ilinde işsizlik sorununa katkılar sunacağını belirtti.

Kayakıran eğitimlerin çok verimli geçtiğini ve çok nitelikli eğitimlerin yapıldığını ve halkımızın eğitilen bu gençlere çocuklarını büyük bir güvenle teslim edilebileceğini söyledi.

Editör: Adıyaman Haber