Adıyaman’ın il oluşunun 57. yıl dönümü nedeniyle organize edilen kutlama etkinlikleri kapsamında, eski adıyaman canlandırıldı.

 Adıyaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Kent Konseyi’nin birlikte organize ettikleri çeşitli programlar çerçevesinde gerçekleşen “Belediye Başkanlığı Koşusu”nun ardından Cumhuriyet Kapalı Spor Salonu’nda çok sayıda davetlinin katılımıyla eski Adıyaman canlandırıldı. Programa Vali Ramazan Sodan, Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, İl Genel Meclisi Başkanı Nemci Baykan, Çelikhan Belediye Başkanı Mehmet Bora, Defterdar Şefik Tongal, Ak Parti İl Başkanı Halil İbrahim Fırat, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda, Harfane gurubu tarafından Adıyaman yöresine ait türküler seslendirildi. Farklı folklor gösterileri gerçekleşti. Adıyamanla ilgili şiirler okundu. Eski Adıyaman’ın yaşamını konu alan tiyatro gösterileri ve slayt sunumları yapıldı. Adıyaman’ın il olması için Ankara’ya gidip çeşitli temaslarda bulunan komite üyeleri tanıtıldı. Eski hatıraların canlandırıldığı programa katılanlara salonda kurulan ilçe stantlarında ilçelerin ürünleri tanıtıldı. Kâhta Halk Eğitimi Merkezi davulcuları tarafından davul show yapıldı.

Geceye yoğun ilgi gösteren katılımcılar Harfane grubunun okuduğu Adıyaman yöresinin parçalarıyla, Türk Halk Müziği sanatçıları Kâhtalı Mıçı’nın gazelleriyle, Ramazan Garipses’in türküleriyle hem güzel bir gece yaşadı, hem de eski Adıyaman’ı gönüllerince yâd ettiler. ASU TV’de canlı olarak yayımlanan ve gece geç saatlere kadar devam eden programda Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, Adıyaman’ın il olmasında emeği geçen tüm siyasi, bürokrasi ve komite heyetinin isimlerini tek tek sayarak, hayatta olmayanlara Allah’tan rahmet diledi. Sağ olanlara teşekkür etti. Ayrıca salonu tıklım tıklım dolduran katılımcılara da ilgilerinden dolayı teşekkürlerini sundu.                    

 

Editör: Adıyaman Haber