13.05.2011-Kayseri İl Mili Eğitim Müdürlüğü ve Kılıçaslan Eğitim Kurumları işbirliği içerisinde düzenlediği İlköğretimler ve Liseler arası 3. Ulusal 100 Temel Eser Kitap Okuma Yarışması’na Gölbaşı Anadolu Lisesi öğrencilerinden Sebiha Duran 452 okuldan 904 öğrencinin katıldığı lise kategorisinde 33. olarak okulumuzu başarı ile temsil etti.

 

Kılıçaslan Eğitim Kurumlarının İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte düzenlediği "3. Ulusal 100 Temel Eser Kitap Okuma Yarışması” bin 653 öğrencinin katılımıyla Kayseri`de gerçekleştirildi. İlköğretim ve liseler arası” olmak üzere iki ayrı kategoride yapılan yarışmada öğrencilerimizin katıldığı kategori olan lise kategorisinde 452 okul ve 904 öğrencinin katıldığı yarışmada 10-D sınıfı öğrencisi Sebiha Duran 904 öğrenci arasında 33. olarak, 10- C sınıfından Betül Gececi de okulumuzu iyi bir derece ile temsil etmenin haklı gururunu yaşadılar.

 

Yarışma için 72 ildeki 839 okuldan Kayseri`ye gelen bin 653 ilköğretim ve lise öğrenci, Kılıçaslan Eğitim Kurumları`na bağlı Kılıçaslan ve Yelkenoğlu Liseleri`nde sınava girdi.

7 Mayıs 2011 Cumartesi günü saat 10.00’da Kılıçaslan ve Yelkenoğlu Liseleri Sınav salonlarında gerçekleşen 100 Temel Eser Kitap Okuma yarışmasına Gölbaşı Anadolu Lisesi öğrencilerinden Sebiha Duran ve  Betül Gececi katıldı.

Türk Edebiyatı Öğretmeni M.Yücel Özmen’in rehberliğiyle sınava hazırlanan öğrencilerimiz Mili Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen 100 Temel Eser içerisinden seçilen 10 tanesini okuyarak kendilerini geliştirdiler.

Okunulan kitaplarla ilgili 100 sorunun yöneltildiği sınavda, dereceye giren öğrenciler için lise bahçesinde ödül töreni düzenlendi. Törenin açış konuşmasını yapan Organizasyon Tertip Komitesi Başkanı Ali Köksal; başlattıkları okuma seferberliğinin çığ gibi büyüdüğünü vurguladı. İlköğretim Kategorisinde sınavda sorulan 100 sorunun 98’ine doğru cevap veren Adıyaman 50. Yıl İlköğretim Okulu öğrencisi Hilal Burcu Çalışkan;Lise kategorisinde de 97 soruyu doğru cevaplayan Konya Karatay TOKİ Anadolu Lisesi öğrencisi Emre Molla, birinci olarak altın madalyanın sahibi oldu.

Kılıçaslan Eğitim Kurumları Genel Müdürü Abdulvahap Özer, 3 yıldır bölgesel, 3 yıldır da ulusal olmak üzere 6 yıldır gerçekleştirilen yarışma kapsamında bu zamana kadar 50 bin öğrencinin kitapla tanışmasına yardımcı olduklarını belirtti. Bu yıl 72 ilden, 839 okuldan bin 653 öğrencinin yarışmaya katıldığını dile getiren Özer, önümüzdeki yıllarda bu etkinliği uluslar arası düzeye taşımak istediklerini söyledi. Ödül törenine, Vali Yardımcısı İbrahim Halil Çomaktekin, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reşit Özkanca, ilçe kaymakamları ve Milli Eğitim müdürlerinin yanı sıra veliler de katıldı.

 

www.adiyamanlilar.net

 

Editör: Adıyaman Haber