Adıyaman Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği Olağan Meclis Toplantısı Adıyaman Valisi Ramazan Sodan Başkanlığında, Adıyaman merkez ilçeye bağlı Köy Muhtarlarının katılımı ile Adıyaman Halk Eğitim Merkezinde toplanarak 2012 yılı bütçesi görüşülüp onaylandı.  

 

             Halk Eğitim Merkezinde Adıyaman Valisi Ramazan Sodan Başkanlığında yapılan Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği Olağan Meclis Toplantısı bütçe görüşmeleri toplantısına İl Genel Meclisi Başkanı Necmi Baykan, İl Genel Meclis Üyelerinden Mehmet Ali Alkuş, Mahmut Şahin, Mehmet Salih Şahan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kenan Doğan, İl Mahalli İdareler Müdürü Mehmet Akif Çıblak ile bazı daire müdürleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan toplantıda Adıyaman Valisi Ramazan Sodan Valilik olarak Adıyaman ili genelinde KÖYDES Projesi kapsamında yaptıkları çalışmaları değerlendirdi.

 

            Toplantıda konuşan Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, “Özellikle birlikler kanunu çıktıktan sonra köylerin alt yapı sorunlarının hızlı bir şekilde çözüme kavuştuğunu belirterek, 2011 yılında Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği olarak Adıyaman merkeze bağlı köylerimize KÖYDES Projesi kapsamında 3 Milyon TL ödenek tahsis edildiğini ve bu ödenekle köylerimizin alt yapı sorunları başta olmak üzere yol ve içme suyu hizmetlerinin gerçekleştirildiğini kaydetti.  

 

           2011 yılında Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliğine aktarılan ödeneklerle Adıyaman merkeze bağlı köylere 15 km birinci kat asfalt, 20 km 2. kat asfalt, 10 km stabilize, 48 km onarım ve 9 adet menfez olmak üzere toplam 34 köy yolunun tamamlanarak halkımızın hizmetine sunulduğunu ifade eden Vali Ramazan Sodan, Boğazözü-Girik köprüsü ile 2010 yılında kalan 2 köy yolunun asfalt yapım işi mevsim şartları nedeniyle 2012 yılı haziran ayına kadar durdurulmuştur. 16 köyün içme suyu ise depo bakım onarım işi ihale edilmiş olup, bu işlerin tamamı bitirilerek köylü vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur dedi.

 

            Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, ilimiz merkez ilçede 124 köyümüzün tamamında şebekeli içme suyu mevcut olup, içme suyu olmayan köyümüz bulunmamaktadır. Adıyaman merkez ve ilçelerinde SODES Projesi kapsamında yapılan çalışmaları da değerlendiren Vali Sodan, SODES Projesi kapsamında 3 adet yüzme havuzu yapıldığını ve bu havuzların halkımızın hizmetine sunulduğunu ifade etti.

 

            Köylerin diğer ihtiyaçları olan Köy Konağı ve Taziye Evleri içinde gerekli her türlü desteğin verildiğini kaydeden Vali Ramazan Sodan, bu hizmetlerin gerçekleştirilmesinde emeği geçen İl Genel Meclisi Başkanına, İl Genel Meclis Üyelerine ve Birlik Encümen Üyeleri ile katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum dedi.  

 

              Toplantıda ayrıca merkez ilçe köy muhtarları tarafından köylerin sorunları ile ilgili dilekçeler Adıyaman Valisi Ramazan Sodan’a sunuldu. Muhtarların dilekçelerini alan Vali Sodan bunları yazılı olarak ilgili kurumlara gönderip, titizlikle değerlendireceklerini ve çözülmesi gereken sorunları en kısa zamanda imkanlar dahilinde gereğinin yerine getirileceğini kaydetti.

 

               Vali Ramazan Sodan tarafından köy muhtarlarına yönelik yapılan bilgilendirme konuşmasından sonra toplantının gündem maddelerine geçildi. Toplantıda  2012 yılı Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği Bütçesi, Çalışma Programı, Yatırım Programı, Tüzük Değişikliği konuları görüşülerek, oylamaya sunuldu.     

 

Editör: Adıyaman Haber