14. Besni Eğitim Bayramı Ön Hazırlık Toplantısı Yapıldı

 

Besni İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonunda 14. Besni Eğitim Bayramı Ön Hazırlık Toplantısı Yapıldı

 

Bu yıl 14.’sü kutlanacak olan Besni Eğitim Bayramı’nın eğitim ayağını oluşturan ön hazırlık toplantısı yapıldı. Besni İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya Besni Kaymakamı Gürkan Demirkale, Besni Belediye Başkanı Fahri Serter, Besni Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. İbrahim Halil Tuğluk, Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmet Öztürk, Türk Eğitim Sen Besni Şubesi Başkanı Fuat Akdeniz, Eğitim Sen Besni Şubesi Adına Murat Kuyu, Eğitim İş Sendikası Besni Şubesi Başkanı Vedat Akdeniz ve Akif Bahçeci katıldılar.

 

Besni Kaymakamı Gürkan Demirkale öncelikle katılımcılara katılımlarından dolayı teşekkür ederek, “Bu yıl 14.’sünü kutlanacak olan eğitim bayramının ön hazırlık toplantısını eğitimin temsilcileri ile yapmayı uygun gördük, burada sizlerden gelecek her türlü öneri ve istek bayramımızı daha güçlü kılacaktır. Bu bayramın herkes tarafından sahiplenilmesi gerekir. Çünkü bu hepimizin bayramıdır. Bu toplantının ardından eğitim kurumlarının ve eğitim sendikalarının görüş ve önerilerinin şekillendirileceği ikinci toplantıyı yapacağız. Bu görüş ve öneriler doğrultusunda tüm kamu kurumlarının ve sivil toplum kuruluşlarının katılacağı geniş katılımlı üçüncü toplantı ile 14. Eğitim Bayramı programı oluşturulacaktır.” dedi.

 

Besni Belediye Başkanı Fahri Serter, “bu bayramın temel taşlarından en önemlisi eğitim kurumlarımız ve çalışanlarıdır. Özellikle Eğitim camiamızın bayram kutlamaları için yapacağı her türlü öneriye açığız. Bugüne kadar düzenlenen eğitim bayramlarında Besni Belediyesi olarak üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yapmanın gayreti içinde olduk. 14.’sünü düzenleyeceğimiz Eğitim Bayramında da her türlü desteği vermeye hazırız.” dedi.

 

Toplantıda geçmiş yıllarda yapılan her türlü etkinlik ve çalışman değerlendirilmiş ve bu yıl düzenlenecek olan bayramda nelerin yapılması gerektiği, eğitim noktasında hangi faaliyetlere yer verilmesi gerektiği üzerinde duruldu. Daha önceki eksikliklerin de tamamlanmasıyla Bayramın daha iyi bir şekilde kutlanması hususunda görüş birliğine varılarak tüm görüş ve önerilerin 1 hafta sonra masaya yatırılmasına karar verildi.

 


Adıyaman’ın Besni ilçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen ’Besni Eğitim Bayramı’ kutlamaları devam ediyor.

 

Adıyaman’ın Besni ilçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen ’Besni Eğitim Bayramı’ kutlamaları devam ediyor.

 

Adıyaman’ın Besni ilçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen ’Besni Eğitim Bayramı’ kutlamaları devam ediyor.

 

Besni Kaymakamlığı, Besni Belediyesi ve Besni Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen eğitim bayramı etkinlikleri kapsamında Besni Anadolu Lisesi öğrencilerinin yaptığı resimlerden oluşan resim sergisinin açılışı yapıldı. Hasan Duman ve Selvi Öcal tarafından hazırlanan serginin açılışına Besni Kaymakamı Aytaş Akgül, Besni Belediye Başkanı Fahri Serter, Besni Eğitim Vakfı Başkanı Halil Rabuş, Besnili vatandaşlar ve öğrencilerin yanı sıra Besni Eğitim Vakfı’nın davetlisi olarak ilçeye gelen 1947 1950 yılları

 

arasında Besni Kaymakamlığı görevini yürüten 87 yaşındaki Muzaffer Tanrıöver katıldı. Sergiyi gezen Kaymakam Akgül, öğrencilerden resimlerin anlamlarıyla ilgili bilgiler aldı.

 

Besni Eğitim Vakfı Başkanı Halil Rabuş, Besni Eğitim Bayramı’nın 1998 yılında kurulan meslek yüksek okulunun kurulmasıyla birlikte kutlanmaya başlandığını vurguladı. Besni’de eğitim ve kültür merkezi yaratmak amacıyla çalıştıklarını dile getiren Rabuş, "Besni Eğitim Bayramı’nın 11’incisi düzenleniyor. 1998 yılında meslek yüksek okulunun açılmasıyla birlikte başladı. Eğitim bayramıyla ister eğitim, ister ekonomik nedenlerle ilçeden ayrılan hemşerilerimizi buluşturmayı hedefliyoruz. Besni Kaymakamlığı,

 

Besni Belediyesi ve Besni Eğitim Vakfı tarafından düzenleniyor. Amacımız burada bir eğitim ve kültür merkezi yaratmak. Eğitim bayramında çeşitli etkinliklerimiz var. Etkinliklerin amacı yöremizin ihtiyacı olan güncel bilgileri halkımıza anlatabilmek. Eğitim bizim için her şeyi ifade ediyor. Eğitimin olmadığı bir toplum hayatta her şeyden mahrum olmuşlardır. Eğitim hava ve su gibi önemli bir sosyal olgudur. Bu sosyal olguya herkesin sahip olması gerekir. Bu bayramın diğer il ve ilçelere örnek olmasını

 

diliyoruz. İlk ve tek olması nedeniyle eğitim bayramının Türkiye genelinde yapılması konusunda milletvekilleri mecliste önerge verdiler. İlk ve tek eğitim bayramı olması bize gurur veriyor" dedi.

 

Besni Belediye Başkanı Fahri Serter ise, eğitim bayramını bütün güzellikleriyle yaşadıklarını, bu vesileyle Besnili gençlerin eğitim konusunda ki hünerlerini gördüklerini belirterek, eğitimi çok sevdiklerini vurguladı.

 

Resim sergisinin ardından Belediye Mezbahası ve Şahin Tepesi Tesisleri’nin açılışı yapıldı.

Editör: Adıyaman Haber