Her yıl yeni bir yıla girerken umutla başlarız. Yaşadığımız acılar,zorluklar geride kalsın deriz.

Sadece kendimiz adına değil ülkemiz için, aslında bütün isanlık için güzel değişimler olsun isteriz.

2020 yılı dünya genelinde büyük acılar bırakarak gidiyor.Pandemiden dolayı ülke olarak çok üzüldük.Büyük kayıplarla tüm dünyayı altüst eden Koronavirüs ülkemizi de ne yazik ki acı bir şekilde etkiledi, hepimizi sarstı.

Sadece pandemi değil ekonomi de sarstı,enflasyon- hayat pahalılığı, zam yağmuru, 2021 yılının maaş zammını bekleyen milyonlarca emekli yine büyük bir hayal kırıklığı yaşadı.

Gittikçe daralan hak ve özgürlükler..Hukukun üstünlüğü ilkesi nerdeyse yok noktasına getirildi.Kadın cinayetleri içimizi ürpertiyor, bir günde dört kadın katledildi bu ne demek ,biz neden kadınları koruyamıyoruz?...Çocuklara istismar,her türlü şiddet, ölüm devam etti, gün geçmedi ki bu anlamda acı bir olay yaşamayalım.

Kısacası; adalet,hukuksuzluk,şiddet,açlık,yoksulluk, hak ve özgürlüklerdeki kısıtlamalarla, hatta yok saymalarla devam etti...

Şunu çok iyi biliyoruz ki, ülkemizde yaşam hiçbir zaman kolay olmadı! Fakat bu demek değildir ki çaresiz, boyun eğeceğiz!...

Birey olarak da, toplum olarak da demokrasi mücadelesini sürüdüreceğiz.Birlik ve berabelik ruhuyla!....

Eğer bu topraklarda fakir daha fakir oluyorsa, insanlar geçim sıkıntısı yüzünden cinnet geçiriyorsa , intiharlar artmış ise, eğer bu ülkenin gençleri iki üniversite bitirdiği halde iş bulamıyorsa, ya da işsiz insanlar iş aramaktan umudunu yitirip herhangi bir işe başvurma gereği bile duymuyorsa, nasılsa alınmam diyorsa ve umudunu yitirmişse!....

Eğer dünyaya gözlerini açan bir bebek borçlu doğuyorsa,burda mutlaka bir gariplip,yolunda gitmeyen birşeyler var demektir.

Bugün ülke olarak yaşadığımız sorunların temelinde Türkiye'nin iyi yönetilmemesinden kaynaklanıyor, yönetimin başarısızlığından kaynaklandığını biliyoruz.

Ülkenin sorunlarıyla kaygılanan , ivedilikle çare ürekten ülke yöneticilerine ihtiyaç var demektir.

Ben geliyorum diyen bir pandemi süreci bile iyi yönetilemedi. Gerçek ölüm sayıları halktan gizlenildi, bu da halkın kuralları gevşetmesine sebebiyet verdi.

Sağlık çalışanlarımız tükenmişlik sendromu yaşadığını dillendiriyor.

Her gün 250'nin üzerinde insanımız hayatını kaybediyor. Dünya ülkeleri tam kapanmaya giderken biz bunu başaramadık. İş gelip Ekonomimiye dayandı,ülke olarak kaldıramayız diyemediler!...

Sosyal devlet olma gerekliliği yerine getirilmedi . Oysa olağanüstü koşullarda devlet maddi ve manevi halkının yanında olur.

Ülkemizin kurtuluş reçetesi ve aslolan;

İleri bir ülke, çağdaş bir toplum olarak, Cumhuriyetimizin temel değerleri Mustafa Kemal Atatürk' ün ilke ve hedefleri doğrultusunda; barışın, adaletin hak ve ögürlüklerin yaşandığı refah dolu günlere kavuşmamızın tek anahtarıdır.

Yaşadığımız tüm acı ve yoksulluklara,haksızlıklara ve adaletsizliklere rağmen ülkemiz güçlü bir ülke olmayı hak ediyor. Her alanda dünya ülkeleriyle gelişmişlik açısından rekabet etmeyi, bilime,Sanata önem verip ilerlemeyi hak ediyor.

2021 yılına girerken beklentilerim;

Eğitimde fırsat eşitliği ilkesi hayata geçsin .

Emekçiler alınterinin hakkını alsın,atanamayan öğretmenler ,sağlıkçılar, engelliler atansın istiyoruz.

Bir baba onurlu bir şekilde evine ekmek götürsün, Çocuğuna iyi bir eğitim verip,O'na güzel bir gelecek sağlayacağı bir imkan verilsin.

Annelerin yüzü gülsün.

İşsizliğin ve yoksulluğun azaldığı, gelir adaletsizliğinin yok olduğu ,kadınların öldürülmediği, çocukların istismar edilmediği, gençlerin gelecek kaygısı taşımadığı bir Türkiye özlemim var. Hiç kimsenin öteleştirilmediği, ayrımcılığa uğramadığı, herkesin kendisini birinci sınıf vatandaş olarak gördüğü bir Türkiye hayalim var.

Biz imkansız denilenlerin bile gerçek olabildiğine inanıyoruz. Çünkü biliyoruz ki en zor zamanlarda bile umut vardır.

2021 yılı,

Kadınlarınızı okutunuz,

Her ne arar isen, kendinde ara

Adalet her işte,Hakk’ı bilmektir.

Kendine ağır geleni, başkasına yapma.

UNESCO, 2021 yılını ‘Hacı Bektaş Veli Yılı’ olarak duyurdu. Bizim coğrafyamızın bu önemli değeri,değerleri insanlık için hala ışık saçarken, onların hoşgörüsünden ayrılmayalım.

2020 yılının tüm sorunlarını,acılarını geride bırakarak,

2021 yılından umutlu olalım.Bir çok şeyin değişeceği, değişmeli inancı ve umuduyla yeni yılın tüm düyaya ve ülkemize öncelikle sağlık, barış,adalet ,demokrasi getirmesini diliyorum.Yeni yılınız kutlu osun. Saygılarımla 31.12. 2020

Fatma Ulubey