Malzemeler

5 patlıcan

3 çorba k. tuz (suda bekletmek için)

250 ml (1 su bardağı) zeytinyağı

30 g (2 çorba k.) Margarin

200 g (2 orta boy) soğan (piyaz doğranmış)

200 g kıyma


Hazırlanışı

Önceden fırınınızı 180 °C`ye getirip, ısıtın. Patlıcanları karnıyarık için hazırlayın. Karnıyarığın harcını hazırlamak için, margarin yağınızı bir tencerede eritin. Yağ kızınca soğanları ilave edip, sürekli karıştırarak, birkaç dakika, soğanlar yumuşayıncaya kadar sote edin. Kıymayı ilave edip, birkaç dakika, kıyma suyunu bırakıp tekrar çekene kadar, sık sık karıştırarak pişirin. Domatesi katın ve birkaç dakika, domates suyunu bırakıp, tekrar çekinceye kadar pişirin. Tencereyi ateşten alın. Kıyılmış maydanoz, tuz ve biberi ilave edip, karıştırın.

Kızarmış patlıcanları bir tepsiye dizin. Patlıcanların ortasındaki yarıklara hazırladığınız harcı doldurun. Domates dilimleri ve sivribiberleri harcı doldurduğunuz patlıcanların üzerine yerleştirip, süsleyin. Et suyunu ya da suyu ilave edin. Tepsiyi fırına sürüp, patlıcanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika fırında pişiızn.

Karnıyarıkları önceden ısıtılmış tabaklara aktarıp, üzerlerine pişme suyunu gezdirdikten sonra, sıcak olarak servis yapın.

Editör: Adıyaman Haber