Siyasetin renkli simalarından biri kuşkusuz Süleyman Demirel'dir. Bazı sorulara verdiği cevaplar anlatılmak istenen herhangi bir konuyu özetler niteliktedir. Gazetecinin ;Türkiye'nin ekonomisini tek kelime ile değerlendirecek olursanız ne dersiniz sorusuna verdiği cevap İYİ' dir. Gazetecinin şaşkın bakışlarını görünce muzip bir ifade ile şöyle devam eder: Bak eğer iki kelime ile değerlendirecek olursak bu şu olur: İYİ DEĞİL. 
              Adıyaman'ın sorunlarının anlatılmakla bitmeyeceğinin farkındayım. Yedi düvel bir olmuş, güzelim Adıyaman'a çökmüş durumda. Sağlık ve eğitimin yetersizliği , işsizlik , alt ve üst yapının içler acısı halinin sebeplerini uzakta aramamak lazım. Biraz araştırılınca olayın, YEDİ DÜVEL'in işi olduğu hemen görülecektir. 
         YEDİ DÜVEL' den biri olan Amerikan eski başkanlarından BİLL CLİNTON Adıyaman'daki sağlık sorunlarının baş mimarıdır. Clinton hastanelerdeki cihaz yetersizliklerin doktor eksiklerin ve ön önemlisi hastahane eksikliğinin tek sorumlusudur. Tanınmamak için şalvar giydiği kaçak tütün sarıp içtiği biliniyor !! YEDİ DÜVEL' in bir başka adamı BARAK OBAMA' nın ise Adıyaman ve ilçelerinin eğitim yetersizliklerinin baş aktörü olduğu , tanınmamak için ise kendisini Antep Baraklı olarak tanıttığı bilinmektedir! Okul eksiklerinin giderilmemesi için elinden geleni yapan obama çocukları telefon bağımlılığı ile derslerden soğutmuş,iki de bir sınav sistemini değiştirip çocukları kafası karışık leylalara çevirmiştir. Taşıma sistemi ile çocukları beyin olarak okyanus ötesine taşıyıp orada biyonik robotlara çevirmiştir. Okullarda sorulan sorulara Allah bilir cevabı ile tam teşekküllü öğrenciler yetiştirip Adıyaman'ın eğitimdeki eksiklerinin baş mimarı olduğunu kanıtlamıştır.YEDİ DÜVEL in diğer bir adamı ise MERKEL. Merkel ise Adıyaman ilçeleri ve köylerinde faal olduğu bilinmektedir. Merkel' in köylere kanalizasyon çalışması için giden araçların lastiklerini patlattığı, caddelere akan pisliklerin üstünü toprakla örtüp iktidar milletvekillerinin görmemesine sebep olmuştur.Sorunlara turistik gezi yapmaya devam eden Vali' nin hiçbir şeyden haberi olmaması için canla başla mücadele etmiştir. YEDİ DÜVEL olmak kolay mı kardeşim Merkel bu ne anasının gözü! Besni İznik köyü kanalizasyonu 2007 de yapılacaktı da Merkel devreye girip 2017' ye erteledi. Eylülün 15' inde başlanacaktı güya ama işte Merkel ! Tanınmamak için hiç bir şey yapmadığı söyleniyor. Bakarkörler iktidarı var çünkü!!! YEDİ DÜVEL in bir diğer adıyaman düşmanının PUTİN olduğu PUTİN nin ise Adıyaman'ın tarımdaki sorunlarının sebebi olduğu öğrenilmiştir.Pamuk ve buğday fiyatlarının düşük tutulmasında rol oynadığı bilinmektedir. Çiftçi kılığında gezdiği iyi kamufle olmak için şapkasının altına mendil koyup terden korunduğu ve böylece emekçiden yana olduğu görülmüştür. Mazot fiyatlarını yüksek tutan PUTİN ürün fiyatlarını da bir o kadar düşük tutarak çiftçiye illallah ettirmiştir. Hayvancılığı bitiren hamlelerin de bu şahıstan kaynaklandığı Adıyaman siyasetçilerinden henüz açıklayan olmadı ama yedi düvelden başka kim olabilir ki.... 
         YEDİ DÜVEL in son adamı ise birleşmiş milletler genel sekreteri BAN Kİ MON olduğu düşünülmektedir.BAN Kİ MON Adıyaman da hiç bir şeyin yolunda gitmemesi için özel seçilmiş biri. Diğer DÜVELLER eğer başarısız olursa yeni sorunlar yaratıp ortalığı karıştırmak için görevlendirildiği görülmüştür. Zaten hiç bir şey yolunda değil dolasıyla BAN Kİ MON 'a çok iş düşmemiştir.Onun da ek görev olarak Nemrut'u başka bir ile taşımak için uğraş verdiği bunun için raporlar tuttuğu basına sızan bilgiler arasında. Atatürk barajında da faaliyetleri olduğu barajın altını delip suyu okyanusa taşıma işiyle de ilgilenmeye başladığını yakın çevresine anlattığı söyleniyor.!!
       Görüldüğü üzere Adıyaman'ın işi zor. Milletvekilleri canla başla her gün gidip sorunları yerinde inceleyip geliyor. İcraat nasıl olsun kardeşim yedi düvel izin mi veriyor ki sorunları çözsünler. Adıyaman milletvekilleri sorunları gündeme getirmekten artık bitap düşmüş durumda. Her gün Meclis'te Adıyaman'ın sorunlarını anlatıyorlar. Millet bunu görüyor ve yıllarcada bu Çalışkan! vekilleri daima Meclis'e yolluyor!!!!
         Olan oldu artık ! Artık burada oturup ciddi ciddi düşünmek lazım. Adıyaman'ın bahanelere ne tahammülü kalmıştır nede zamanı.Herkes durup düşünecek bu kadar oy verip bu kadar beceriksiz yöneticileri nasıl başıma musallat ettim bundan kurtulmam için ne yapmam lazım demesi lazım! Adıyaman'ın şu an mevcut vekilleri belediye başkanı ilçe seçilmişlerinden kaçı bağımsız aday olursa seçim kazanır? Sorunun bam teli burada buna verilen her cevap YEDİ DÜVEL BİZE KARŞI' cıların bahane ifadeli suratlarında patlayacaktır. 
ADIYAMANIN İKİ KELİME İLE DURUMU:İYİ DEĞİL !!!