Yani şimdi siz kendi kendinize soruyorsunuz, ne diyor bu yine allah aşkına diye. Yani ne geniş ne de dar bir şekilde konuyu ele alacağım herkesin anlayabilecegi bir şekilde anlatacam her şeyi hemde örneklendirerek.

Haaa bu arada cümlelerimin bazıları ağır ironi taşır (yani söylenenin aslında tam tersini ifade eder, bir nevi dalga geçer diyebiliriz)

Mevzu vergi, zenginler, fakirler ve bu unsurların baş kahramanı olan iktidar sahipleri. Mesela bana göre yani bence ülkemizde düzgün işleyen tıkırında giden tek sistem vergi sistemidir. Ülkemizde ki vergi gelirlerinin %70 ini KDV ÖTV yani dolaylı vergiler oluşturur adil değildir, eşitlikcidir yani o ürünü alan herkesten aynı oranda alınır. Birde %30 luk dilimde yer alan doğrudan vergiler vardır; gelir vergisi, motorlu taşıtlar vergisi, emlak vergisi, kurum vergisi gibi vergilerdir. Adil olmasi gereken vergilerdir, gelirin arttıkca ödeyeceğin vergi oranında aynı oranda artar bir nevi lüks tüketim vergisidir. Aslında konumuz size vergi türlerini öğretmek değildi de mevzu nerden buraya kadar geldi yahu o zaman...

Velhasıl Ülkeler geleceklerine yatırım için vergi denen sistemi uygularlar. Bu arada ülkemizde 488 tane vergi kalemi var, fazla bilgi göz çıkarmaz. İki gün önce bazı kalemlerde ÖTV(özel tüketim vergisi) indirimi yapıldı. Hepiniz biliyorsunuz zaten sebebini bu ÖTV indiriminin, kimsenin derdi fakirler yada işçi sınıfı değil yani. Bunu da nerden çıkardın senin kalbin pis diyenler için şöyle bir cümle kurmam gerekiyor  o zaman madem bizi düşünüyorlar bu indirim neden 30 Nisan 2017ye kadar. Haaa birde söyle bir şey var biz işçi sınıfının en temel ihtiyacı olan yat, gemi, tekne, kotra,elmas, yakut, zümrüt gibi lüks malları alanlara ÖTV oranı %0 a indirildi üstelik süresiz son kullanma tarihi yok yani. Nasıl ama keyfimiz yerine geldi, milletçe içimizin yağları eridi hemen şimdi hep birlikte toplu olarak gidip birer yat alıyoruz sonrada pırlanlayla taçlandırıyoruz.

Amannnnn Yaşasın Burjuvaistan..!

Bu arada halkın temel ihtiyacı olan Sofralarımızın vazgeçilmezi ekmegimizdeki vergi oranı %18 KDV evet evet yanlış okumadınız. Tamı tamına %18, ekmekteki vergi oranı. Yani şimdi pırlanta da vergi %0 ekmekte %18 e ne diyebilirim ki Allah aşkına. Hadi onu geç sanki bir şeyler desem kimsenin umurunda olacak. Oysaki ülkemizde sadece ekmekte karnını doyuran insanlar var hatta ekmek bile alamayan aileler varken benim pek hikmetli devletim pırlantadan %0 vergi alırken ekmekten %18 vergi alıyor. Gözünü sevdiğim adalet bir bize yok, bir bize uğramaz ulan..!

Yani Devlet baba bize burda diyor ki zenginsen bizde yanındayız yok fakirsen neyse ... siz tamamlayın. Yazımı bir vergi örneklemesi yaparak bitirmek istiyorum. Daha karpuz kesecektik diyenleri duyar gibiyim ama sizlerde biliyorsunuz ki ülkece doğru konuşanı, dürüst olan insanlari hiç mi hiç sevmeyiz, haz etmeyiz. O yüzden hep bir ağızdan ne diyoruz yaşasın yalakalık..! Bugün itibariyle litresi 4.70 olan motorinin 2,74tl si vergi (ÖTV, KDV,Gelir Payi) 40 litrelik depo dolduruldugunda ödenen 188tl nin 110tl si vergidir. Diyelim bugün gittin bir sigara paketi aldın bakkal amcadan 10tl ye biliyor musunuz demiyorum kesin bilmiyorsunuzdur o 10tl lik sigara paketinin 8.16tl. si vergidir. (Kaynak: Ozan Bingöl, vergi uzmani) Haaa unutmadan yat için tekne için alınan yakıtta vergiden muaf... Ama çiftcimiz vergili yakıt alsın, küçük esnafımız vergili yakıt alsın çünkü fakirsin ezilensin gelde zengin ol canım bu kadar verginin içinde diye sorduğunuzu duyar gibiyim, cevabım size hepimiz hakliyiz ama sadece hakliyiz o kadar yani... Ne diyorduk Yaşasın Burjuvaistan..! Lüküs hayat Ohhh ne rahat diye boşuna dememiş bilenlerimiz..