Yaşadığımız dünyada insanların birden fazla kişiliği vardır. Birde kimseye göstermedikleri yönleri vardır. Evet bu yönleri en önemlisidir. İnsanların görmediği, ancak Yüce Yaradan Rabbimin gördüğü tarafta bu yönümüzdür. Ahlakımız pusulumazı belirler. Karakterimiz ise tanımlar.

****

Kızgınlığın kalbinize kök salmasına izin vermeyin. En nihayetinde ruhumuza zarar verecek zehirlerdendir. Onunla gelen nefreti bir kenara bırakın.

****

Neredeyse boşanmalar evliliklerin önüne ha geçti ha geçecek gibi. Halbuki evlilikleri ayakta tutan aşk değildir. Evlilikleri ayakta tutan sevgi, saygı, anlayış, merhamet, muhabbet, bazen de susmaktır. İşte elli yıllık evliliklerin temelinde de bu anlayış yatar.

****

İnsanlar kendilerini iyi hissetmediklerinde bir idole ihtiyaç duyarlar. Kendilerini iyi hissedene kadar hal hatır sormak içinde olsa arayıp sorarlar. İyi oldukları gün cevap vermemek için zamanları yokturdur. Kısır döngü halen devam ediyor. Ama ben hep aynı kişiyim peki siz.

****

İyi arkadaşlar geçim kaynağıdır. Bu yüzden hayatınızda iyi ve nazik arkadaşlar bulup tabiri caiz ise ona yapışın. Açık sözlü insanları da ayrıca seviyorum. İçi dışı birdir. Harbidir. Sizi olasılıklar ile beklentiler arasında asla bırakmazlar.

****

İnsanın yaptığını eşek yaparmı ki adına eşek şakası diyorlar. Halbuki eşek tartar, ölçer, biçer, yani işini yapar. Bana göre bir şaka özre yol açıyorsa yapılan şaka olarak kabul edilmez. Var ise bu kişilerin şakalarını yeniden gözden geçirmelerini tavsiye ederim.

****

Kötü günlerimiz ile iyi günlerimiz arasındaki fark, kötü günümüzü anında hissedip tekpi verebilmemizdir. Maalesef iyi günlerimizi hemen anlayıp hissetmekte geç kalıyoruz. Eskiler, eskidiler, ama hafızada hep taze duruyor. O güzel günler.

****

Kaybolan güvenin aynı seviyeye gelmesi ihtimali; Yanmış odunun canlı bir ağaca dönebilme ihtimali ile aynıdır.

****

Dünyada,kalbimizde ne tuttuğunuzu görürsünüz. Kızgınlık, üzüntü, öfke, pişmanlık v.b irdeleyin?

****

İnsanların size güzelliğin ne demek olduğunu dikte etmesine asla müsaade etmeyin. Yakışıklı ya da daha güzel bir yüzünüz olsa dahi. Kötü bir kalbe sahipseniz, bu vasıfların hiç biri bir anlam ifade etmez. Çünkü güzellik insanların sizlere bakıp görüp ve keşfettikleri ile alakalıdır.

****

Ben her şeyi bilirim mantığını bırakıp, geniş bir açı ile ele alın. Her alanda iki farklı ve başarılı insanları dinleyin. Hatta karşıt birini dinleyin. Ne kaybedersiniz ki. En azından ufkunuz açılır.

****

Anaların yorulmaya, babaların sevimli olmaya, doktorların hastalanmaya, hakimlerin kararsız kalmaya, psikologların duygusal olmaya, erkek çocukların ağlamaya, kızların bağırmaya hakkı yokturdur. Siz siz olun toplumun görevimizi belirlemesine asla izin vermeyin.

Devam edecek.