Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü proje kapsamında Adıyaman Valiliğine bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından tespit edilen Spina Bifida hastası Servet Öztürk ve Yiğit Musa Arslan’a akülü tekerlekli sandalyeleri teslim edildi.

Akülü Tekerlekli Sandalye kampanyasına gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti anlatan Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü Dönem Başkanı İsmet Atay, şunları ifade etti:

“Her yıl Nemrut Dağı zirvesinde gerçekleştirdiğimiz aktiviteleri koronavirüs ve pandemi nedeniyle bu yıl gerçekleştiremedik. Ancak engelli kardeşlerimiz için “Akülü Tekerlekli Sandalye” kampanyası başlattık. Projemize, U.R. Rotary 2430. Bölge Federasyonu Başkanı Serhan Antalyalı tarafından başlatılan ve Spina Bifida (Ayrık Omurga) Komitesi tarafından yürütülen farkındalık projesi kapsamında gerçekleştirilen sanal koşudan elde edilen gelirle alınan 100 adet akülü tekerlekli sandalyeden 2 adet ilimizdeki Spina Bifida hastası arkadaşlarımıza verilmek üzere bizlere gönderildi. Bizde Adıyaman Valiliğine bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından tespit edilen Spina Bifida hastası Servet Öztürk ve Yiğit Musa Arslan’a akülü tekerlekli sandalyeleri teslim ettik. Bu proje kapsamında evinden çıkamayan engelli kardeşlerimizin dışarıya çıkmaları konusunda onların hayatlarına dokunarak katkı sağlayan guvernörümüz Serhan Antalyalı başta olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz."

Akülü tekerlekli sandalyeler Nemrut Rotary Kulübü Başkanı İsmet Atay ve Rotaryenler ile birlikte Adıyaman Valiliği Sosyal Yardımlaşma Vakfı Görevlileri tarafından engelli gençlerin evlerine götürülerek teslim edildi.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha