Adıyaman Sevgi Çocuk Evlerinde kalan çocuklar, Afrika'da su kuyusu açtırmak için biriktirdikleri harçlıkları Adıyaman İl Müftülüğüne teslim etti.

Adıyaman İl Müftülüğü vaizesi Zeliha Kınık, bağış hakkında yaptığı açıklamasında, " Yüce Rabbimiz Kur'an-ı Kerimde 'Mallarını Allah yolunda infak edenlerin örneği yedi başak bitiren, her bir başakta yüz tane bulunan bir tek tanenin örneği gibidir. Allah, dilediğine kat kat arttırır. Allah (ihsanı) bol olandır, bilendir.' buyurmaktadır."ifadelerini kullandı.

"Müminler birbirini görmese, uzak diyarlarda da yaşasa kardeş olduğunu hatırlayıp, birbirinin derdiyle dertlenirler."diyen Kınık, "Safvan Çocuk evlerinde kalan gençlerimiz bu şuurla, Afrika'da suya hasret kardeşleri için biriktirdikleri paralarını infak etmeye karar verdiler. Bugün il müftüğümüzü ziyaret ederek Adıyaman İl Müftümüz Mehmet Taşçı'dan Türkiye Diyanet Vakfımızın çalışmaları hakkında bilgi alıp hep birlikte küçük birikimlerinden infakta bulundular. Bu örnek davranış duygulu anlar yaşattı." dedi. 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha