Ankastre mutfak setleri, şık görünümleri ve kullanışlı özellikleriyle mutfağa yeni bir hava katar. Özel bölmelerin içine yerleştirilen fırın, ocak ve davlumbaz çeşitleri mutfak mobilyaları ile kusursuz uyum sağlar. Siyah, beyaz ve gri renk seçeneklerinin kullanıldığı setler, cam ve inox malzemelerden üretilir. Beyaz eşya üreten birçok marka tasarımlarında ankastre setlere yer verir. Setler birbiriyle uyum görünen çizgilere sahiptir. Modern bir görünüm kazandıran setler, aynı zamanda alan tasarrufu sağlar. Mutfakta açılan ankastre yuvalarına yerleştirilen ürünler, şık görünümleriyle klasik ve spor mutfak mobilyaları ile uyum yakalar. Mutfak dekorasyonunda göre fırın ve set üstü ocağı ayrı konumlandırabilirsiniz. Birbiri ile uyumlu çalışan ankastre setler, mutfağa kazandırdığı şıklık kadar kullanım kolaylığı sağlıyor. Ankastre fırınlarda istediğiniz kek, börek, kurabiye ve fırın yemeklerini yapabilirsiniz. Yemek kokusu ve buharının mutfakta yayılmasını önlemek için davlumbazları kullanabilirsiniz. Ankastre ocaklar model özelliklerine göre elektrik ve gaz ile çalışan alternatifler sunar. Ayrıca, 4’lü ve 5’li olarak değişen ocak gözlerini ihtiyacınıza ve mutfak alanına göre seçebilirsiniz.

Ankastre Set Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Mutfağa modern bir hava katan ankastre setler; davlumbaz, fırın ve ocaktan oluşur. Farklı renk seçenekleri sunan ürünlerin boyutları model özelliklerine göre değişiklik gösterir. Ankastre set satın almadan önce beğendiğiniz modelin ölçülerinin mutfağınızla uyumlu olmasına dikkat etmelisiniz. Davlumbaz için mutfakta baca yoksa bacasız filtreli modelleri tercih edebilirsiniz. Gri, siyah ve beyaz renk alternatifleri sunan setler arasından mobilyalarınız ve diğer beyaz eşyalarınızla uyum çeşitleri tercih ederek, dekorasyonda bütünlük yaratabilirsiniz.

Ankastre Setler Nasıl Temizlenir?

En sık kullanılan mutfak araçları arasında bulunan ankastre ürünlerin temizliğinin düzenli yapılması, uzun ömürlü bir kullanım için önemlidir. Ayrıca, temiz ve düzenli bir mutfak görünümü için özel temizleme jelleri ve bezler yardımıyla fırın, ocak ve davlumbazı temizleyebilirsiniz. Davlumbaz filtrelerinin elle temizlenebilir olması pratik bir kullanım sağlar. Bazı filtre çeşitleri bulaşık makinesinde yıkanabilir. Kullanım süresine bağlı olarak belirli aralıklarla filtreleri temizleyerek, davlumbazın çalışma performansını arttırabilirsiniz. Cam yüzeyli ocakları temizlemek için özel üretilen mutfak temizleme ürünleri kullanabilirsiniz. Su izi kalmaması için mikrofiber bezleri kullanabilirsiniz.

Editör: Adıyaman Haber