Merkeze bağlı Büyükkavaklı köyünde ikamet eden çiftçi Mahmut Akdağ, 70 dönüm araziye ektiği biberlerin birinci mahsulünü aldıktan sonra ikinci mahsulü vatandaşlara tarladan ücretsiz dağıttı.

Araçları ile tarlaya gelen vatandaşlar yanlarında getirdikleri poşetler ile istedikleri miktarda topladıkları biberleri evlerine götürdü.

"İkinci ürünü milletimize hayır olarak dağıtıyoruz"

Mahmut Akdağ, yaptığı konuşmasında, ikinci mahsulde maliyet fazla olduğu için hayır yapmak istediğini ve vatandaşlara sosyal mesafe ve maske kurallarına uyma şartıyla ücretsiz dağıttığını söyledi.

Akdağ, şunları ifade etti:

"Birinci katını aldık ikinci katına geldiğimizde maliyetten dolayı bıraktık hayrımıza millete vatandaşa toplaması için izin verdik. Sosyal mesafe, maskeye dikkat ederek toplamaları konusunda uyardık. Yani hayrımıza dağıtıyoruz. Bizim içinde onlar içinde bir hayırdır onlar içinde belki üç beş kuruş faydası olur. Evine biber salçası olsun bir kışlık malzemesini yapar. Parayla alacağına götürmesi hem onlar için hem bizim için iyidir. Sadece birinci mahsulü kaldırdım diğer geri kalanı millete hayrımıza dağıtıyoruz."

Biber toplayamaya gelen vatandaşlardan Abdullah Şimşek, "Biber toplamaya geldik. Biber sahibi burayı toplamış ve demiş ki geriye kalanı da hayrıma toplayıp alsınlar, bizlerde toplamaya geldik. Kalabalık baya var. Tarla sahibinden Allah razı olsun, gelenlerin hepsi dua ediyor kendisine." dedi.

Vatandaşlardan Mehmet Kızılay ise, "Bizlerde vatandaşlar olarak geldik ihtiyacımız kadar biber topluyoruz. Götürüp evde değerlendireceğiz. Güzel, herkes mesafesini korumuş, maskesi takılı. Allah razı olsun sahibinden. Şuana kadar bir torba topladım. Turşuluk ve yemeklerde evde yiyeceğiz." şeklinde konuştu.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha