Besni Kaymakamı Nazlı Demir açıklamasında, son 20 yılın en yoğun kar yağışının olduğunu anımsatarak karla mücadelede tüm ekiplerin kesintisiz çalıştığını söyledi.

Demir, yoğun kar yağışının ilçede hayatı olumsuz etkilediğini belirterek, "Son 20 yılın en yoğun kar yağışı neticesinde ilçemizin en önemli ticaret noktası olan Şire Pazarının çatısı çökmüş olup pek çok ağaç devrilmiş elektrik tellerinde kopmalar direklerde devrilmeler meydana gelmiş pek çok noktada yollar ulaşıma kapanmıştır."dedi.

Gece boyunca Besni Belediyesi ve İlçe Özel İdare Müdürlüğü ekipleri tarafından alanda kesintisiz mücadele devam ettiğini ifade eden Demir, şunları ifade etti:

"Bu saate kadar yollarımızın yüzde 90’ı ulaşıma açılmış olup herhangi bir olumsuzluk yaşanmamıştır. Elektrik kesintileri ile ilgili olarak AKEDAŞ ekipleri tarafından çalışmalar devam etmektedir. Vatandaşlarımızdan ricam sokağa çıkma yasağının da olduğu bu günde acil bir durum olmadıkça sokağa çıkmamaları araçlarında kış ile ilgili tedbirleri almalarıdır. Son 20 yılın en yoğun kar yağışında vatandaşımızın hayatını kolaylaştırmak adına İlçe Özel İdare Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz gece geç saatlerden itibaren 67 köy 48 mezrada yol açma çalışması yaptılar. Yeri geldi acil bir hastayı hastaneye yetiştirdiler yeri geldi kaza yapan araçları kurtardılar. Başta Özel İdare Müdürümüz Ahmet Tanrıkolu olmak üzere operatörlerimize şoförlerimize destek veren tüm personelimize ve kıymetli köy muhtarlarıma çok teşekkür ediyorum. Yine yoğun kar yağışının hayatımızı olumsuz etkilememesi adına gece saatlerinden itibaren canla başka mücadele eden Besni Belediye Başkanımız Eyüp Mehmet Emre’ye ve belediyemizin kıymetli personeline çaba ve gayretleri için çok teşekkür ediyorum."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha